Всеукраїнський літературний конкурс «Житомир TEN»

Всеукраїнський літературний конкурс «Житомир TEN»

Житомирський обласний Центр народної творчості оголошує Всеукраїнський літературний конкурс “Житомир TEN”.

До участі у конкурсі запрошуються учасники літературно-мистецьких об’єднань, члени поетичних клубів, самодіяльні автори.
Вік учасників – від 16 років.
Твори на конкурс приймаються з 10 вересня до 15 жовтня.
Конкурс проводиться з метою: 
- розвитку жанру поезії; 
- популяризації та вшанування імені видатного житомирянина – поета і перекладача Бориса Тена (Миколи Васильовича Хомичевського);
- обміну досвідом і зміцнення творчих зв’язків між українськими літературно-мистецькими об’єднаннями, поетичними клубами, самодіяльними авторами та залучення їх до участі в культурному житті Житомирщини.
На електронну адресу конкурсу [email protected] учасник надсилає добірку творів з 5 віршів (поеми до розгляду не приймаються), яка розглядається членами журі, та заявку учасника за встановленим зразком.
 

Після попереднього ознайомлення із творами журі прослуховує конкурсантів і визначає переможців за такими критеріями оцінювання:
- актуальність і тематична спрямованість творів (гострота тематики, особливості авторського стилю, розкриття головної думки і художніх образів твору);
- оригінальність сюжету та версифікаційна майстерність (володіння різними жанрами поезії (вірш, сонет, октави, катрени, терцини, рубаї тощо); для римованих віршів – дотримання віршового розміру, ритму, римування; володіння різною віршовою технікою (ямб, хорей, амфібрахій, дактиль, анапест, білий вірш, верлібр); наявність новаторських експериментів (вірш у вірші, паліндроми, вірші-фігури тощо));
- рівень володіння словом (культура мови, виконавська майстерність, володіння увагою глядача).
На конкурсі учасники читають 1 вірш, тривалість виступу не повинна перевищувати 3 хвилин. За підсумками конкурсного перегляду журі визначає 10 переможців. Після закінчення конкурсу переможці беруть участь у заключному гала-концерті.
Конкурс відбуватиметься 26 жовтня у Житомирському обласному Центрі народної творчості. 
Про графік проведення конкурсу буде повідомлено додатково. 
Телефони для довідок вказані під мапою в шапці події. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення