Жива

Жива

Кінострічку знято за реальними подіями, які трапилися з Анною Попович у 1950-х роках. Вона дала згоду авторам стрічки на екранізацію своєї біографії. Зйомки фільму проходили у Горганах, де відбувались події з життя Попович.

 

14 квітня 2016 року відбулась прем'єра відеокліпу на пісню «Закохані» гурту «Був'є», яка стала офіційним саундтреком фільму

1949 рік.  У важкодоступних районах Карпат загін МГБ веде полювання на останніх вцілілих повстанців.  Молода дівчина АННА, рятуючись від переслідувань, потрапляє в табір повстанців.  Там вона зустрічає друга дитинства Ніко.  Несподівана облава змушує повстанців розділитись на малі відділи і тікати. Ніко забирає АННУ у відділ командира Довбуша.

Група солдатів МГБ на чолі з майором X та лейтенантом АЛІФАНОВИМ переслідує повстанців.  Аліфанов здогадується, що серед переслідуваних є та сама Анна, яку він декілька років тому допитував.  Думка про неї не дає йому спокою.
Неочіковано для втікачів Анна стає їм у пригоді.  Під час перепочинку їй сниться сон-попередження, що рятує повстанців від загибелі.  Анна бачить пророчі сни і видіння з дитинства.  Малою вона впала в криницю і вижила. Люди вже тоді говорити що то якийсь знак зверху. 
Починається зима і повстанці разом з АННОЮ будують криївку і переховуються там до весни.  Весною між АННОЮ і командиром ДОВБУШЕМ спалахує кохання. НІКО ревнує і починає ненавидіти командира. У цей час хтось видає місцезнаходження повстанців. Бункер оточено.  АННА прикриває ДОВБУША від кулі і тратить руку. ДОВБУШ рятуючи архів змушений тікати.  АННА щоб не потрапити в руки ворога пробує стрілятись та підірватись на гранаті і дивним чином залишається неушкодженою.  МГБісти захоплюють АННУ живою і кладуть у лікарню де її рятують життя щоб допитати. Там вона зустрічається зі своїм давнім ворогом лейтенантом АЛІФАНОВИМ.  З того моменту АННА думає лише про смерть. 
Проте її викрадають повстанці. 
За впливом якоїсь вищої сили їй суджено було вижити і пройти ще не одне випробування долі.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення