Зустріч-презентація співаної поезії Романа Лілеї

Зустріч-презентація співаної поезії Романа Лілеї

Всі анонси від: Дім культури

У Житомирі автор та виконавець власних творів Роман Лілея представить свою першу збірку поезії  під назвою "Не знаю я, чи мають квіти душу…".

Збірка вийшла друком в кінці 2017 року і перша її презентація відбудеться саме в нашому місті. До книги увійшли вірші, написані впродовж 2017 року українською мовою, яка, на думку автора, є найпоетичнішою мовою в світі.
Головними героями поетичних творів цієї збірки є квіти. Саме через них автор прагне показати різні характери людей, розкрити прекрасні жіночі риси, змалювати вічну красу. 
Вірші Романа Лілеї сповнені віри в цілістність крихкого буття, огортають читача тихою радістю і світлим смутком. Блукаючи вуличками та скверами, читач милується знайомими з дитинства рідними і загадковими квітами. Кожна рослина має свою таємницю, спогади, історію, а може, і душу.
Читач споглядає світ то очима захопленної дитини, то схвильованного юнака, то мудрого дідуся,то дбайливого садівника свого внутрішнього "саду-світу". Через спогади, душевні муки, втрати, надії поет намагається відчути гармонію та передати зв'язок внутрішнього світу людини і природи. Прагне філософськи осягнути зв'язок мистецтва, кохання, життя, які невід'ємні від творчості. Автор не обмежується лише красою поетичної форми, а занурює читача у таємницю зіткнення добра і зла, світла і темряви, матеріального та духовного. Схвильовано і водночас відсторонено ліричний герой намагається розібратися в своїх почуттях, шукає гармонію, розмовляє з коханою, з собою, зі світом.

Багатогранність та неповторність поетичних образів втілені на сторінках книги художницею Олександрою Бахіною. Розглядаючи іллюстрації, відчуваєш світло кохання, усвідомлюєш тендітність життя з його простими істинами і таку легку і нереальну реальність.
Роман Лілея також є автором та виконавцем власних пісень. 
Сьогодні Роман Лілея співає на зустрічах та святах, в лікарнях, у військових частинах. Почути пісні у виконанні автора можна буде і в Житомирі під час презентації збірки поезії "Не знаю я, чи мають квіти душу..."

Коментарі до події (1)
  • Ольга Ермолович 20 Січня

    Это была незабываемая встреча.Благодарю автора книги.Его стихи трогают душу.Их нельзя читать без трепета и слез в глазах!Я очень благодарна за встречу.
Отримуйте
регулярні оновлення