Вступ закордон: курси IELTS

buki.com.ua
Автор:
buki.com.ua
11 серпня 2021

Вступ до зарубіжного вишу — складний та відповідальний етап. Від того, наскільки правильно зроблений вбір, залежить успіх у кар'єрі та якість життя. У процесі підготовки до іспитів важливо враховувати такі фактори:

  • країна навчання — оптимально відштовхуватися від свого бюджету. Найдорожчі англомовні ЗВО в Ірландії, США, Канаді, Великій Британії, Австралії та Новій Зеландії. Бюджетніші варіанти — Східна Європа та Прибалтика.;
  • програма — важливо підібрати таку систему, яка б підходила академічним знанням та прагненням абітурієнта;
  • тести — мовні, профільні, загальноосвітні. Міжнародне тестування обов'язкове для всіх, хто вступає закордон;
  • оформлення документів — їх перелік розташований на сайтах закладів вищої освіти.

Останній підготовчий ступінь потрібно подолати при отриманні позитивної відповіді з вишу — зробити візу, купити страховку та авіабілети. 

Вступ закордон: курси IELTS

Які уміння обов'язково потрібні для вступу закордон

Попри високу вартість навчання, вступити до університету просто за гроші не вийде. Абітурієнт має показати свої навички та вміння. Необхідно підготуватися продемонструвати:

  • шкільні оцінки;
  • уміння писати мотиваційні листи;
  • спроможність до проходження вступних випробувань;
  • знання іноземної мови — мови країни університету.

Останній пункт серйозно хвилює майбутніх студентів. Це обумовлене тим, що шкільні знання з іноземних мов (узяти хоча б англійську, німецьку чи французьку) залишає бажати кращого. Для досягнення потрібного мовного рівня доводиться додатково займатися з репетитором, проходити спеціальні мовні курси IELTS или TOEFL.

Чим відрізняються іспити IELTS й TOEFL. Де можна знайти спеціалізовані курси?

IELTS й TOEFL – міжнародне тестування на знання англійської мови. Це не єдині випробування для тих, хто приїздить на навчання до англомовних країн, але найпопулярніші. Сертифікат про проходження тесту дає переваги при отриманні візи. Під час підготовки до вступу потрібно враховувати, що одні виші приймають абітурієнтів з результатами IELTS, інші — лише з TOEFL.

TOEFL підійде тим, хто планує навчатися в Канаді та США. Через тест перевіряється знання американської англійської. З IELTS можна сміливо їхати до Великобританії, Австралії чи Нової Зеландії. Адже іспит тестує рівень British English – британської англійської мови.

Підготуватися до IELTS можна на сайті спільноти професійних викладачів. Спеціальний репетиторський сервіс пропонує курси Букі, там можна знайти досвідчених викладачів англійської мови з вищим міжнародним сертифікатом британського університету. Заняття проходять за індивідуальним планом, що складає репетитор під кожного окремого студента.

Як і де проходять тестування IELTS 

Іспит передбачає оцінювання письма, читання, говоріння. Окрім того, під час складання IELTS проводиться аудіювання. У ході тестування перевіряється уміння володіти різними темами, а також:

  • розуміння загальних та академічних текстів;
  • навички розмовної мови — побудування діалогів;
  • художній чи академічний стиль письма.

Тестування продовжується 2 години 45 хвилин. Максимальний бал — 9. Програма IELTS складається з різнотипних завдань. Наприклад, вказати правильний вислів, заповнити попуски. Вони розділена на два модулі, один із яких академічний. Саме Academic призначений для навчання закордоном. 

IELTS складається письмово. Додатково на того, хто складає іспит, чекає особиста зустріч із екзаменатором для перевірки говоріння. Візит до викладача призначається на будь-який час — за сім днів до письмового іспиту, чи впродовж тижня після нього. Сертифікат про проходження тесту дійсний протягом двох років.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Використання Microsoft Azure від Київстар
Використання Microsoft Azure від Ки... Ключовим інструментом цифрової трансформації в наш час стає Microsoft Azure для українського бізнесу. Ця потужна хмарна...
Коли записуватись на апаратний вакуумно-роликовий масаж
Коли записуватись на апаратний ваку... Сучасні методи догляду за тілом пропонують безліч ефективних методів для збереження краси та здоров'я шкіри. Однією з та...
Оберіть топер, щоб насолоджуватися міцним сном
Оберіть топер, щоб насолоджуватися... Забезпечення комфортного та якісного відпочинку є важливою складовою збереження вашого здоров'я та відмінного настрою пр...