Виставка «Культурний простір Донеччини.  Людмила Огнєва: Українське вишиття»

Виставка «Культурний простір Донеччини. Людмила Огнєва: Українське вишиття»

Всі анонси від: Центр Української Культури та Мистецтва

Організатор: Центр Української Культури та Мистецтва.

Вишивка – вид декоративно-ужиткового мистецтва, який дозволяє зазирнути в найпотаємніші глибини буття. Кожен регіон нашої держави має своє особливе бачення орнаментів. Це виражається в різних символах, у формуванні композицій та доборі кольорів. Зараз дуже важливо знайомити глядача з цим розмаїттям, відкривати для нього безмежні обрії української вишивки.

Людмила Огнєва – відома українська майстриня-вишивальниця, дослідниця та громадський діяч з Донецька. Займається вивченням меж можливого у вишивці, цікавиться її змістом і значенням. Шукає фольклорні паралелі між орнаментами різних регіонів та намагається зберегти автентичні техніки вишивання. Досліджує вплив орнаментів, кольорів на фізичний та психічний стан людини. 
У різний час була натхненницею та організатором кількох клубів народної творчості в Донецьку, таких як «Світлиця», «Чарівниця». Є автором понад 45 видань про несправедливо замовчуваних героїв українського минулого. Голова Донецького відділу «Союзу Українок».

Виставка «Культурний простір Донеччини» представить до уваги глядачів ретроспективу творів пані Огнєвої. Експозиція зібрала твори різних періодів. Зокрема, будуть представлені роботи, пов’язані з українцями, чиї справи визначали долю України; відтворення вишивок політичних в’язнів; зразки християнської символіки, а також прапори та стрічки з Євромайдану міста Донецьк. Також буде презентовано фрагмент експозиції зі знищеного громадського музею «Смолоскип» у Донецьку під назвою «Пам'ять на життя».
Ласкаво просимо відвідати виставку «Культурний простір Донеччини. Людмила Огнєва: «Українське вишиття»!

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва: Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В, ст.м. «Контрактова площа» (вихід з метро в бік вулиць Верхній і Нижній Вал).
Час роботи виставкових залів: Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00; Сб. – 10:00 – 18:00; Нд. – вихідний.

Із питань акредитації на відкриття виставки, стосовно отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: 097-98-22-783 або по е-mail: [email protected].

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення