Музика Незалежності - Концерт

У 2018 році Україна та Польща святкують 100-річчя відновлення власної Незалежності. На честь такого знаменного для кожної з країн ювілею у Києві відбудуться три різнопланові концерти – ораторіальний (29/09), хоровий (31/10) та симфонічний (4/12).

Головною ідеєю проекту є співставлення музики польської та української. Над цим репертуаром працюватимуть разом виконавці обох держав, що засвідчуватиме близькість і партнерство України та Польщі.

Автором проекту є диригент Роман Ревакович, який вже більше 20 років дуже активно підтримує музичний діалог між Польщею та Україною: «Оскільки я народжений і проживаю у Польщі, а коріння маю українське, то існую у двох культурах і ставлю собі за завдання будувати мости між Україною та Польщею».

Перший концерт трилогії стане також і урочистим відкриттям 29-го Міжнародного фестивалю сучасної музики «Кyiv Music Fest». Знаковою подією для культурного життя Києва буде приїзд до України композитора Кшиштофа Пендерецького, який за диригентським пультом представить свій монументальний твір «Credo» за участі польських солістів і українських хорів та оркестру. У першому ж відділі прозвучать твори українських композиторів, диригуватиме Роман Ревакович.

Програма: - Ігор Щербаков – Концерт для віолончелі та симфонічного оркестру - Богдана Фроляк – «Пісні зірок» для симфонічного оркестру - Кшиштоф Пендерецький – «Credo» для 5 солістів, хору хлопчиків, мішаного хору та симфонічного оркестру (1997-1998).

Вхід за запрошеннями (можна отримати у касі Філармонії).

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення