Ніч традиційного танцю

Ніч традиційного танцю

Ніч традиційного танцю - це найбільша в році подія, де поціновувачі живої музики, танців, та музиканти з різних частин України збираються разом, щоби прожити найдовшу і найяскравішу танцювальну травневу ніч.

8 годин живої музики, 8 автентичних та вторинних українських гуртів, що грають давні скрипкові традиції, майстер-класи для початківців, знайомства, спілкування, і потужна енергія традиційного танцю під травневими зорями!

Протягом ночі ви зможете затанцювати близько півсотні танців, що часом свого побутування сягають 100-літньої давнини: Голубка, Козак, Гайдук, Аркан, Чабан, Метелиця, Гуцулка, Троян, Коломийка, Каперуш, Гречаники, Косарі, Тропак, Обруч, Тетяна, Швець, Орлиця, Городецька полька, Вальс, і навіть Фокстрот.

Троїсті музики представлять віртуозну майстерність гри та унікальну традицію, що передається через покоління в усний спосіб, без нот. Традиційний для української інструментальної культури склад - скрипка, бас, цимбали, бубон, зазвучить у різних поєднаннях, створюючи неповторні настрої народних танців.

Особливими гостями ночі стануть гурт Isartaler Gau з Мюнхена, що презентує самобутні танцювальні традиції Баварії, та гурти сіл Вовче Львівської області й Віпче Івано-Франківської області, що представлять автентичну традицію Бойківщини та Гуцульщини.

Прийди і відкрий для себе енергію традиційного танцю!

Творці ночі:
Гурт с.Віпче /Івано-Франківська область/традиція Гуцульщини/
Гурт с.Вовче /Львівська область/традиція Бойківщини/
Сільська музика /Рівне/традиція Західного Полісся/
Isartaler Gau /Німеччина, Мюнхен/традиція Баварії/
US Orchestra /Київ/традиція Лівобережжя, Полтавщини/
Надобридень (Nadobrydeň) /Київ/традиція Західного Поділля/
Гурт Буття /Київ/традиція Гуцульщини/
Орелі /Київ/традиція Лівобережжя/

Проект реалізують Музей Івана Гончара (Ivan Honchar Museum) та культурно-мистецький проект Рись / Rysʹ за підтримки Український культурний фонд.

25-26 травня
22:00-6:00
Подвір‘я Музею Івана Гончара
Вхід 14+

____________________________

Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

_____________________________


“Ніч традиційного танцю просто неба” – це культурно-мистецький проект, що інтегрує традиційну інструментальну музику та несценічний танець в сучасний культурний простір, і формує ціннісне сприйняття української культурної спадщини.

Ніч традиційного танцю є загальнопоширеним форматом у Європі, який підтримують і розвивають такі країни, як Польща, Словаччина, Угорщина, Німеччина, Литва, Латвія, Естонія.
У Києві ініціатива виникла у 2015 році з нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв. У 2015 та 2016 роках подія відбулася в Мистецькому арсеналі в рамках міжнародного фестивалю Етносвіт. З 2017 року подія відбувається в Музеї Івана Гончара. Ініціатор та засновник події - Музей Івана Гончара.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення