Одноденна екскурсія "Замки східного Поділля: Бердичів - Летичів - Меджибіж - Хмільник"

Одноденна екскурсія "Замки східного Поділля: Бердичів - Летичів - Меджибіж - Хмільник"

Всі анонси від: http://www.kardash.kiev.ua/

Протягом цієї екскурсії ви відвідаєте такі міста: Бердичів - Летичів - Меджибіж - Хмільник
Бердичів - розташований на березі річки Гнилоп’ять, вперше згадується під 1546 р. як власність магнатів Тишкевичів. Під час екскурсії ми оглянемо головну пам’ятку міста – замок-монастир (кляштор) Босих Кармелітів. 
Орденський монастир споруджено на пагорбі над річкою Гнилоп'ять Янушем Тишкевичем, як обітницю за звільнення з татарського полону. Засновано монастир у 1628 р. Урочисте відкриття монастиря та освячення нижнього костелу Непорочного Зачаття Діви Марії відбулося 22 липня 1642 р. Засновник пожертвував для нового костелу ікону Пресвятої Діви Марії, що з давніх часів була власністю родини Тишкевичів і славилась своєю благодаттю та чудотворністю. За час свого існування монастир зазнав багато ворожих спустошень і пережив кілька облог, неодноразово був закритий. Ікона зникла під час пожежі 1941 р. Нова ікона була написана у 1991 р. і передана відновленому монастирю. Нещодавно знову освячено верхній Маріїнський храм. З Бердичевом пов’язані імена багатьох видатних людей, які тут народились, бували, працювали. 1860 р. в костелі Святої Варвари вінчався із графинею Евеліною Ганською великий французький письменник Оноре де Бальзак. 
Летичів - райцентр Хмельницької області, розташований при впадінні річки Вовк в Південний Буг. 
Меджибіж - невеличке містечко в Хмельницькій області на злитті двох річок - Південного Бугу та Бужка.  В Меджибозі є багато пам'яток історії - костел 1632 р., три каплиці XVII ст., синагога та єврейське кладовище XVII ст. та Меджибізька фортеця одна з найбільших і найдавніших фортець України. До наших днів дійшов цілісний оборонний комплекс (три вежі, мури, допоміжні споруди, залишки палацу, замкова церква), основу якого становить замок Сенявських 1540-1560 рр. Могутні мури і башти Меджибізької фортеці чудово поєднуються з прекрасними навколишніми краєвидами. Ви відвідаєте цей комплекс-заповідник.

Але не тільки своєю фортецею знаменитий Меджибіж. Засновник хасидизму (містичної течії в іудаїзмі) Ізраїль бен-Еліезер, який увійшов в історію релігії під ім’ям Бешт, оселився в Меджибожі в 1740 р., помер у 1760 р. і був похований на місцевому іудейському кладовищі. Його могила – місце паломництва хасидів з усього світу.
Забронювати місце та придбати квитки можна за адресою:
 м. Київ, пр. Перемоги, 88/2, к. 20, тел.: (044) 332-06-55, тел./факс: (044) 449-18-71
 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення