ТРІАРТ evening - Арт-вечори у LAVRA gallery

ТРІАРТ evening - Арт-вечори у LAVRA gallery

Галерея Лавра продовжує формат арт-вечорів, який об’єднує декілька мистецьких презентацій в рамках одного вечора. 24 жовтня на території муніципальної галереї Лавра відбудеться ТРІАРТ evening, в рамках якого одночасно буде презентовано три нових арт-проекти. Проектом, який об’єднає теми ТРІАРТ evening, стане інноваційна виставка Land Fair, на якій буде презентовано живопис, інсталяції та аудіовізуальну частину.

LAND FAIR

Група Artzebs

(Володимир Гуліч, Анастасія Лойко, VJ Yarkus (Ярослав Костенко)

Малий зал галереї Лавра

24.10 – 2.11.2019

Чим є для українця земля? Земля – ​​об’єкт поклоніння; вона та, яка народжує життя та, завдяки якій ми існуємо, особлива частина екосистеми планети. У своїх живописних роботах Володимир Гулич продовжує тему екології Землі. Проблема бездумного використання природних ресурсів. Масштабні забудови заради копійчаних в перспективі прибутків, політичних цілей, які призвели до трагедії Дніпра, Каховського моря, Північнокримського каналу. Володимир Гуліч, художник: “Зараз мій герой – це людина, яку індустрія викоростовує заради своєї вигоди. Коли людина отямиться, то боротися за чистий ковток повітря буде запізно – земля вже буде отруєна”.

Учасники групи Artzebs вважають, що у світлі останніх змін, дуже сумнівной виглядає реалізація прав українця на землю. Закон існує, а реальної можливості для тих, хто хоче дбати про свою землю – немає. Художниця Настя Лойко хоче надати цю можливість кожному – один дециметр української землі з інсталяції Грунт \ Land коштує всього 20 євро.

В саму структуру землі дасть можливість вникнути світловий живопис VJ Yarkus. Група Artzebs, у творчій колобораціїї з музикантами  Володимиром Сороченко, DJ Kalashnikov, DJ Белий, іншими гостями, створять світловий відео перформанс у дворі галереї Лавра. Художники групи Artzebs ставлять на меті  продовжити цей проект, пропонуючи іншим  митцям долучитись і представити свої роботи в рамках концепції надалі на спеціально створеній онлайн-платформі.

LIGNUM

Сергій Кириллов

Великий зал галереї Лавра

24.10 – 2.11.2019

Тема збереження природної екосистеми продовжується в проекті Lignum Сергій Кириллова. На думку художника, ліс – це особлива система, яка має свою структуру і ритми. Неоімпресіоністичні роботи автора транслюють ідею про безмежне різномаїття форм, явищ та станів природи і людини. Автор шукає гармонію, ідеальну композицію і відповідну настрою колористику. Його творіння відрізняються особливою кольоровою гамою, повним зануренням в неї, як в певну субстанцію. Несподівані ракурси, просторова глибина, гра фактур і поєднання різної щільності шарів масляної фарби, роблять його роботи надзвичайно виразними. За допомогою вибудови простору, контрасту світлого і темного, теплого і холодного, плаского та рельєфного, народжуються нескінченні асоціації, очищені від нальоту буденності, наповнені гармонією співіснування людини і природи.

EMERGE WAVE

Арсеній Мельник / Артем Бражник

Великий зал галереї Лавра

24.10 – 2.11.2019

Виставка «Emerge Wave» відбудеться у рамках проекту «Свіжий погляд», який щорічно проводить серед випускників художніх вишів Департамент культури Київської міської державної адміністрації. В експозиції будуть представлені роботи переможця конкурсу Арсенія Мельника, а також молодого художника Артема Бражника, який розвиває та продовжує тему візуального висловлювання колеги-митця.
Тетяна Міронова, директор Київської міської галереї мистецтв «Лавра»:

«Відкриваючи щорічний проект «Свіжий погляд», організований за підтримки Департаменту культури КМДА, ми сподіваємось не тільки знайти та відкрити нові таланти серед молодих художників, а й дати їм можливість побачити свої роботи з іншої точки зору - в галерейній експозиції, відчути всю відповідальність творця перед глядачем».

Відкриття масштабного проекту ТРІАРТ EVENING відбудеться у четвер, 24 жовтня о 19.00 на території київської міської галереї мистецтв Лавра (пров. Лаврський, 7). 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення