Як захистити авто від ям на дорогах?

automarket.co.ua
Автор:
automarket.co.ua
10 травня 2024

Зміст:

  • Чому пошкоджується двигун через ями?

  • Відповіді експерта AUTOMARKET

Як захистити авто від ям на дорогах?

Після настання весни щорічно на дорогах виникає одна і та ж проблема. Разом зі снігом зникає дорожнє покриття, і з’являється велика кількість вибоїн та ям. Вони несуть небезпеку для всіх автомобілістів, але особливо страждають шини, диски та двигуни автомобілів. Сьогодні не існує конкретних способів захисту шин і дисків від пошкоджень через попадання в яму, тому завжди варто мати з собою запасне колесо та набір інструментів для його заміни. Але є можливість захистити двигун від пошкодження.

Чому пошкоджується двигун через ями на дорозі?

На перший погляд може здатися, що ями на дорозі ніяк не мають впливати на двигун авто. Але насправді це не так. Українські автовласники дуже часто скаржаться на пошкодження картера двигуна через глибокі вибоїни. Раніше піддон картеру виготовлявся виключно з металу. Від удару він деформувався, а тріщини з'являлись у разі значних пошкоджень. В сучасних автомобілях цей елемент виконаний з алюмінієвих сплавів і при ударі він одразу тріскається і розколюється. Ремонт у такому випадку стане в “добру копійку”. Добре, якщо автовласник помітить відразу падіння тиску масла на щитку приладів, адже це може призвести до клину мотору та унеможливлення ремонту. Тоді лише заміна агрегату. Тому вартість купівлі та встановлення захисту є повністю обґрунтованою у порівнянні з заміною агрегату або капітальним ремонтом мотору.

На українському ринку доступний широкий вибір захистів двигуна.  Найчастіше вони виготовляються зі сталі, але також існують моделі з алюмінієвих сплавів. Ми запросили експерта від одного з провідних у продажу захистів двигуна в Україні, інтернет-магазину AUTOMARKET, щоб розповів все про захист двигуна.

Відповіді експерта від AUTOMARKET

Важливо знати, що захист двигуна є модельним товаром, який індивідуально виготовляється під кожен автомобіль. Завдяки великій кількості замовлень, виробники нині можуть пропонувати як готові захисти, так і можливість замовлення за індивідуальними параметрами марки та моделі авто. Терміни виготовлення захисту можуть становити приблизно 10 днів. Всі захисти, які представлені в нашому інтернет-магазині, виготовлені українськими виробниками із Харкова, Києва, Дніпра та Запоріжжя.

Матеріали для захисту двигуна: що обрати?

Найпопулярнішим матеріалом для виготовлення захисту є сталь. Кожен виробник сам обирає технологію виробництва і обробки. Сталь може бути холоднокатаною або гарячекатаною. Остання варіант є дорожчим, але має більшу стійкість до пошкоджень. Також важливо враховувати різноманітні покриття захистів двигуна, оскільки це напряму впливає на термін служби та стійкість до корозії:

  • захист двигуна покритий порошковою фарбою є найдешевшим варіантом. Корозія дасть про себе знати орієнтовно через рік півтора

  • захист двигуна з цинковим покриттям більш стійкий до корозії та впевнено протримається до двох років але при пошкодженні цинкового покриття сталь буде відкрита до корозії

  • оцинкований захист двигуна з додатковим покриттям порошковою фарбою є еталоном стійкості. Три роки такий захист двигуна буде надійно захищати двигун вашого авто без слідів корозії 

Новинкою на ринку є захист з алюмінію. Це вже досить дорогий автоаксесуар, який частіше купують для нових автомобілів або для автомобілів преміальних марок та брендів. Особливість алюмінієвого захисту полягає в його меншій вазі та високій стійкості до корозії, протягом шести років, які регламентують виробники.

 

Товщина та вага захисту двигуна: як це впливає на роботу автомобіля?

При розробці захистів двигуна, технологи та інженери керуються багаторічним досвідом та індивідуальними особливостями кожного авто. Конструкція захисту ретельно продумана з метою забезпечення максимального захисту двигуна та безпечного функціонування всіх систем автомобіля, при цьому не впливаючи на безпеку водія та пасажирів  у разі ДТП. 

Щодо ваги захисту двигуна, вона перш за все залежить від матеріалу, з якого виготовлений захист. Наприклад, захист із сталі буде важчим, ніж з алюмінію. Вага також може коливатися в залежності від моделі автомобіля, оскільки захист може охоплювати не лише двигун, а й інші елементи, такі як коробка передач, радіатор і так далі. У середньому, вага захисту становить приблизно 15 кг і не має значного впливу на ходові якості авто.

Товщина металу зазвичай становить 2 мм, але на сьогодні доступні моделі з товщиною до 3,5 мм. У міських умовах базова товщина сталі у 2 мм буде достатньою, але якщо автомобіль експлуатується в складних умовах бездоріжжя, варто розглянути варіанти з товщиною до 3,5 мм. Такі захисти двигуна особливо популярні для автомобілів, що працюють у зоні бойових дій.

Додатково, для волонтерів та всіх, хто купує захист для ЗСУ в магазині AUTOMARKET, діє промокод PEREMOGA на знижку 10%.

Чи може автовласник самостійно встановити захист на своє авто? 

Якщо водій має хоча б базові навички роботи з інструментом, то встановлення захисту не повинно викликати складнощів. У комплекті йдуть всі необхідні кріплення, а кожен захист супроводжується інструкцією з монтажу. Експерти інтернет-магазину AUTOMARKET готові надати консультації покупцям у разі будь-яких питань щодо встановлення.

Яка вартість захисту двигуна? 

Ціни на захист двигуна відрізняються залежно від бренду, типу сталі, товщини та покриття, починаючи від 2250 грн. Враховуючи, що мінімальна вартість ремонту двигуна у разі його пошкодження становить 20 000 грн лише за роботу, це може бути вигідна інвестиція, яка дозволить уберегти автомобіль від серйозних пошкоджень та зекономити в майбутньому. 

Отже, можна зробити висновок, що захист двигуна є дійсно необхідним елементом захисту автомобіля для кожного автовласника, надто для того, хто їздить по поганих дорогах. У інтернет-магазині AUTOMARKET представлені відомі виробники, тому ваша покупка буде надійною та якісною. Звертайтеся до експертів магазину за консультацією, вони з радістю допоможуть зробити оптимальний вибір, або самостійно обирайте товари на сайті.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Особливості стаціонарних ігрових приставок SONY Playstation 5 Slim
Особливості стаціонарних ігрових пр... Сучасні приставки пропонують користувачам великий функціонал, відмінну якість графіки, широкий вибір групових та індивід...
14 визначних пам'яток Вінниці. Що варто побачити
14 визначних пам'яток Вінниці. Що в... Вінниця - прекрасне місто, де приємно відпочивати, гуляти, насолоджуватись життям! Для вінничан та гостей міста пропонує...
15 замків та палаців Вінниччини
15 замків та палаців Вінниччини Вінницька область є лідером за кількістю історичних пам'яток, а саме замків, садиб, палаців, фортець і маєтків. Їй посту...