7 серіалів про віруси та епідемії

MoeMisto
Автор:
MoeMisto
21 березня 2020

Зараз увесь інформаційний простір заполонив коронавірус.

І у вас не складається відчуття, що десь ми вже таке бачили?

З'являється нульовий пацієнт, десь далеко-далеко, ніхто не вірить в серйозність загрози, окрім одного-єдиного лікаря, який пізніше помирає від хвороби. І світова спільнота всерйоз сприймає цю загрозу, приймає безпрецендентні міри, але їм не вдається стримати вірус, і він поширюється на весь світ.

Можемо назвати як мінімум декілька проєктів з подібним сюжетом.
 

7 серіалів про віруси та епідемії



1.ШТАММ (4 сезони, 46 серій)

The strain logo.jpg

Сюжет:
Літак з пасажирами, який прилетів з Німеччини, приземляється в аеропорту ім. Джона Кеннеді з вимкненим світлом і закритими дверима. Епідеміолог доктор Ефраїм Гудвезер (Корі Столл) і його команда відправляються на розвідку. На борту вони знаходять 206 трупів і чотирьох людей. Ситуація погіршується, коли тіла померлих починають зникати з моргів.
Гудвезер і невелика група помічників намагається боротися з давньої загрозою, щоб врятувати не тільки себе і своїх близьких, а й усе місто

Роки: 2014 - 2017
Творці:
всесвітньо відомий Гільєрмо дель Торо, Чак Хоган
Країна: США

До вашої уваги трейлер 1 сезону.

2. В ПЛОТІ (2 сезони, 9 серій)


In-the-Flesh.jpg

Сюжет:
Кірен Уокер
(Люк Ньюберрі) - колишній зомбі, людина, що страждає синдромом часткової смерті. У числі інших небіжчиків він ожив і перетворився в ходячого мерця, а потім був поміщений в лікарню.
Там його підлікували, забезпечили косметикою для маскування ознак розкладання і відправили додому, до сім'ї. Рідні Кірена проживають в містечку Роартон, де ще чути відлуння страшної битви з повсталими мерцями, і більшість городян не готові прийняти вчорашніх лютих ворогів.
Міські околиці патрулюють добровольцями, які відстрілюють знайдених зомбі або відловлюють їх заради наживи, а місцевий пастор налаштовує довірливих людей проти «частково мертвих». Він стверджує, що колишніх зомбі не буває, і ті, хто повернувся з того світу, як би добре вони себе не вели, повинні бути знищені...

Роки: 2013 - 2014
Творець: Домінік Мітчел
Країна: Великобританія

До вашої уваги трейлер 1 сезону.

3. ЕПІДЕМІЯ (1 сезон, 8 серій)


Телесериал Эпидемия.jpg

Сюжет:
Рятуючись від загальносвітової пандемії невідомого вірусу, що вразив Москву та інші суб'єкти Російської Федерації, Сергій разом зі своєю новою сім'єю, колишньою дружиною, сином, батьком і сусідами відправляються в Карелію.
Там, на безлюдному острові посеред Вонгозера, вони хочуть сховатися в будинку-кораблі і перечекати пандемію. На шляху їм належить не тільки зіткнутися з різними небезпеками, а й подолати сімейні негаразди.

Роки: 2019 - 2020
Творець: Яна Вагнер
Країна: Росія

До вашої уваги трейлер 1 сезону.

4. ІЗОЛЯЦІЯ (1 сезон, 13 серій)


Containment 2016 Tv serie title.png

Сюжет:
Події серіалу розгортаються в Атланті - найбільшому місті в штаті Джорджія, де в одній з лікарень було зареєстровано невідоме захворювання, що своїми симптомами нагадує грип, який приводить протягом короткого часу до жахливих ускладнень і смерті.
Доктор Сандерс, яка оглядала сирійського пацієнта з ознаками гострого респіраторного захворювання випадково заразилася.
Не в силах зрозуміти, що вбиває молодого лікаря, боячись поширення смертельного захворювання, влада ухвалює рішення встановити карантин в найближчих до місця зараження районах.
 Тисячі жителів міста без попередження виявляються відрізаними не тільки від зовнішнього світу, а й від близьких людей. З кожним днем ​​реєструючи нові випадки зараження, які беруть вид епідемії, бачачи відчай і агресивний настрій населення, що перебуває на карантині, вище керівництво приймає рішення, будь-яким чином не допустити втечі людей із зараженої території.
Поява спецзагонів внутрішніх військ не дає очікуваного ефекту і поки провідні наукові співробітники та висококваліфіковані лікарі намагаються знайти причини виникнення та способи боротьби зі смертоносною інфекцією, ситуація всередині огороджених по периметру людей починає виходити з-під контролю.

Рік: 2016
Творець: Джулі Плек
Країна: США

До вашої уваги трейлер 1 сезону.

5. ТІ, ЩО ВИЖИЛИ (2 сезони, 12 серій)


Survivors 2008 Screenshot.jpg

Сюжет:
Уявіть собі, що ви - один з небагатьох, хто вижив після того, як смертельний вірус убив всіх: членів сім'ї, друзів, колег...
І тепер вас оточує дивний світ, де речі, які були безпечними і звичними, стали раптом загрозою для життя.
Що робили б ви? Як впоралися б із тишею, яка оточила вас після зникнення цивілізації, і як побудували б цей новий чудовий світ?
Кілька людей, які з невідомої причини залишилися в живих після епідемії смертельного вірусу, намагаються вижити в нових умовах. Різні характери, долі, звички, погляди на життя і порожнє місто, де їм належить навчитися жити один з одним.

Роки: 2008 - 2010
Творці: Адріан Ходжес, Джемі Пейн
Країна: Великобританія

До вашої уваги трейлер 1 сезону.

6. 12 МАВП (4 сезони, 47 серій)


12 обезьян (телесериал, 2015).jpg

Сюжет:
Ті,що живуть в 2015 році і не підозрюють, що зовсім скоро від численного населення Землі залишаться лише мільйони, якщо не тисячі людей, в результаті глобальної катастрофи, що сталася з вини смертоносного вірусу.
У 2043 році люди змушені ховатися під землею. Але звідки вірус поширився по планеті і хто був «нульовим пацієнтом» - досі невідомо. Завдяки останньої отриманої інформації став відомий рік поширення та ім'я людини, пов'язаного з цим.
Тому група вчених вирішує змінити історію, пославши в 2015 Джеймса Коула (Аарон Стенфорд), людини з кримінальним минулим. Доктор-бактеріолог Кассандра Райлі (Аманда Шулл) навряд чи розуміє, як зміниться її подальше життя після зустрічі з Джеймсом. Він повинен знищити того, хто став причиною цього апокаліпсису.

Роки: 2015 - 2018
Творець: Тревіс Фікетт, Террі Маталас
Країна: США

До вашої уваги трейлер 1 сезону.

7. ХОДЯЧІ МЕРЦІ (10 сезонів, 143 серії)


Картинки по запросу "Ходячие мертвецы мем"

Сюжет:
Помічник шерифа Рік Граймс отримує важке кульове поранення під час перестрілки зі злочинцями, внаслідок чого впадає в кому.
Прокинувшись в лікарні, він зауважує, що весь медичний персонал відсутній, зате в самій будівлі панує розруха. Поступово він усвідомлює, що сталася трагедія, яка якимось чином пов'язана з живими трупами.
Він намагається знайти свою дружину і сина, які, мабуть, зуміли вціліти, і допомогти їм вижити в новому небезпечному світі. По ходу сюжету він зустрічається з іншими людьми, що вижили, і завдяки своїм лідерським здібностям очолює боротьбу за виживання.

Роки: 2010 - наш час
Творець:
всесвітньо відомий Френк Дарабонт
Країна: США

До вашої уваги трейлер 1 сезону.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Традиції та заборони на Великдень
Традиції та заборони на Великдень Великодні традиції існують багато століть. Ознайомимось з найпопулярнішими
Підключення блютуз колонки до телевізора, ноутбука та інших пристроїв
Підключення блютуз колонки до телев... Як поліпшити якість звуку від телевізора, ноутбука чи планшета? Кожен з цих пристроїв обладнано власними, доволі пристой...
Тест на знання української мови
Тест на знання української мови Щорічно 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови! Трошки цікавих фактів для вас: вважається, що на сьогодні...