Дешеві зимові курорти Карпат, які вразять вас своєю красою

Moemisto
Автор:
Moemisto
21 січня 2021

Зима - чудова пора року для відпочинку в величних Карпатах. Але що робити, якщо путівка до відомих курортів "не по кишені", а покататись на лижах та подихати свіжим повітрям ну дуже хочеться? Сьогодні розповімо та покажемо вам зимові курорти Карпат, які в п'ять разів дешевше за Буковель, але практично не поступаються по якості відпочинку. Гарного перегляду!

Дешеві зимові курорти Карпат, які вразять вас своєю красою

1. Славське

Курорт розташований на висоті 590 метрів над рівнем моря. В загальному у цьому районі є шість чудових гірськолижних трас: «Тростян», «Погар», «Політехнік», «Варшава», «Грабовець», «Волосянка».

Проживання: у приватному секторі можна арендувати житло за 80 грн з особи за добу. У готелях двомісний номер коштуватиме близько 500 грн за добу, за чотиримісний номер доведеться викласти від 600 грн.
• Забронювати готелі у Славському

Підйомник: на горі Тростян крісельна дорога туди і назад (2750 м, 22 хв. в один бік) – 150 грн і завдаток – 30 грн, денний абонемент – 380 грн та завдаток – 30 грн, абонемент вихідного дня – 330 грн і завдаток – 30 грн.

На горі Високий Верх діють лижні абонементи: «На вихідні» цілий день – 350 грн, півдня – 250 грн. Підйомник везе вгору відвідувачів тільки до 16:00, далі – тільки спускає.

Прокат: лижі – 40-50 грн на день, послуги інструктора коштують приблизно 120 грн за годину.

Куди піти: можна відвідати печеру «Писана криниця», за легендою, там переховувався Олекса Довбуш, пантеон (могила вояків УПА), за 30 км – водоспад Кам’янка, за 36 км – Шипіт.

Недоліки: бронювати житло у Славському потрібно завчасно, бо його розбирають, як гарячі пиріжки.

Як доїхати: потяг – у напрямку Ужгорода, зупинка – станція «Славське».
 

2. Верховина 

Селище (і одночасно районний центр), яке розташоване у самому серці Карпатських гір на висоті 620 метрів над рівнем моря у долині Чорного Черемоша.

Проживання: у готелі можна забронювати економний двомісний номер від 200 грн. Середні ж ціни – 300-500 грн. У приватному секторі є можливість арендувати садибу, де з однієї особи за добу просять від 80 грн. Середні ціни – 140-150 грн.
Забронювати готель

Підйомник: у Верховині є два підйомники – на 320 і 550 м, вартість одного підйому –  всього 5 грн, денний абонемент – 60 грн, черга – до 10 хв.

Прокат: лижі та сноуборди – від 40 грн на день, індивідуальне заняття з інструктором – від 50 грн.

Куди піти: у самій Верховині є музей Гуцульщини та музей старовинних музичних інструментів. Також є хата, у якій деякий час жив Параджанов.

Недоліки: траси нині не освітлюються.

Як доїхати: потягом – до Івано-Франківська, далі – автобусом до Верховини (120 км).

3. Подобовець

Цей гірськолижний курорт розташований на висоті 950 м над рівнем моря. Він має довгі та круті схили, кілька трас різної складності.

Проживання: у приватному секторі – від 130-150 грн з особи за добу без харчування і 220-300 грн з харчуванням. У готелі двомісний номер коштуватиме приблизно 600-800 грн за добу.
 • Забронювати готель

День на підйомнику: усього є п’ять підйомників – від 400 м (дитячий) до 1250 м. Один підйом на будь-якому підйомнику – 10 грн.

Прокат: лижі – від 60 грн за день, сноуборд – від 50 грн за день.

Переваги: поряд – цікаві туристичні об’єкти. До озера Синевир – 30 км, до водоспаду Шипіт – 2,5 км.

Недоліки: не всі траси освітлені.

Як доїхати: будь-яким потягом ужгородського напрямку до Воловця або Мукачевого. Далі – автобусом до Подобовця (з Мукачевого – щоденно, з Воловця – тільки у будні).

4. Косів

Районний центр, який відомий своїм сувенірним ринком. Є гірськолижна траса протяжністю 1200 метрів. Ціни приблизно ж такі, як у Верховині.
 • Забронювати готель

5. Драгобрат

Це – найбільш високогірний гірськолижний курорт в Україні. Він розташований на висоті 1400 м над рівнем моря.

Проживання: двомісний номер в готелі коштує від 300 грн, у приватному секторі можна знайти суттєво дешевше житло – за 230 грн разом із харчуванням з однієї особи на добу.
 • Забронювати готель

День на підйомнику: вартість бугельного підйомника (1200 м) – 30 грн за один підйом, за 10 підйомів – 200 грн, за 50 підйомів – 800 грн. У гірськолижному комплексі «Вершина Карпат» денний абонемент коштує 600 грн.

Прокат: лижі – від 60 до 120 грн залежно від моделі, сноуборди – від 80 до 120 грн, лижні костюми – до 100 грн, окремо куртка або штани – від 50 грн.

Переваги: розвинена інфраструктура, поряд є природні пам’ятки – гірське озеро Івор, Драгобратський водоспад.

Недоліки: немає аптеки і медпункту. Тому медикаментами треба запастися заздалегідь.

Як дістатися: автобусом «Івано-Франківськ – Рахів» – до селища Ясіні. Інший варіант: автобусом – до Яремче, а звідти автобусом – до Ясіні. З селища Ясіні до Драгобрата можна доїхати таксі-позашляховиками. Приблизна вартість – 85-100 грн.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Тест на знання української мови
Тест на знання української мови Щорічно 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови! Трошки цікавих фактів для вас: вважається, що на сьогодні...
Онлайн-театру DRAMOX виповнилось два роки в Україні
Онлайн-театру DRAMOX виповнилось дв... Три роки тому чеський підприємець Мартін Хаєк зрозумів: він хоче частіше дивитися театральні вистави, але часу на походи...
Романтичні місця України - тест до дня всіх закоханих
Романтичні місця України - тест до... День Святого Валентина... А з чим асоціюється це свято у вас і з чого все починалося? Напевно, валентинки за шкільною па...