Фільми українського кінематографу | 2018 рік

Moemisto
Автор:
Moemisto
31 грудня 2018

2018 був надзвичайно продуктивним для українського кінематографу. Визначну роль відіграла війна на сході, про яку за рік було відзнято одразу декілька картин. На завершення цього року ми вирішили зібрати для вас фільми, що були створені українським кінематографом в 2018.

Сюжет, коротка інформація, трейлер та, по можливості, посилання на перегляд повної версії. Обирайте свій жанр та насолоджуйтесь, адже коли переглянути хороший фільм, як не під час святкових вихідних?

Фільми українського кінематографу | 2018 рік

 

Cвінгери

Інтимне життя пари стає занадто банальним - в цьому на власному досвіді переконалася Ірина, чий чоловік Андрій давненько цікавиться тільки роботою і телевізором. До такого ж висновку приходить і бізнесмен Ігор, якому для гостроти відчуттів вже не вистачає навіть довгоногої блондинки Ілони, в очікуванні обручки готової на всі експерименти. Ірина та Ігор домовляються про свінгерський вечір - обмін партнерами на одну ніч.

«Свінгери» - це українська комедійна мелодрама, яка сповнена ризикових жартів і відвертих сцен, в яких скандально відома співачка Ольга Полякова, яка грає роль Ілони, виглядає цілком доречно. Другу головну героїню грає професійна актриса Анна Саліванчук, відома широкому загалу роллю Віри з шоу «Під Полтавою».

У прокаті фільм, випущений на екрани кінотеатрів 1 січня 2018 року, зібрав близько 700 тис. доларів - за три тижні його переглянули більше двох десятків мільйонів глядачів. Успіх стрічки не в останню чергу забезпечений акторським складом, в який крім «суперблондинки» Полякової увійшли артист і ведучий Олексій Сергійович Вертинський, а також ефектна модель і співачка Даша Астаф'єва.

Дивіться трейлер:

 

Переглянути повну версію можете тут

 

Казка про гроші

Фільм-казка за мотивами повісті Володимира Короленка «Йом-Кіпур, або Судний день» – це повчальна історія про людську слабкість, про один зі створених і живучих пороків – скупість. Це фільм-притча про християнське милосердя, про добро, про кохання.

Сюжет: Левко успадковує млин свого дядька, а пізніше - шинок зниклого за містичних обставин лихваря Янкеля. Неочікуване збагачення збуджує у ньому нестримну жагу до грошей. Коли Левко геть втрачає здатність до співчуття, дружби та кохання, в гру вступає нечиста сила. Чим же закінчаться муки сумління героя – перемогою жадоби чи торжеством справжніх почуттів?

Дивіться трейлер:

 

Сотка

Леопольд Барановський - повний невдаха. Ні грошей, ні кохання, ні нормальної роботи, адже ще зовсім молодий. Зараз він працює касиром в супермаркеті, часто терпить приниження від клієнтів. Але ось одного разу в барі Леопольд стає власником чудового синього піджака, в якому ніколи не закінчуються долари. Тепер хлопець може почати жити на всю котушку: є гроші - є нові машини, купа покупок і навіть знайшлася перша любов. Але хлопець повинен бути обережним, адже піджак хоче роздобути його справжній власник - чиновник Віктор Хмара. Той ні перед чим не зупиниться для повернення такої чудової дрібнички. Тільки ось Леопольд розгадав секрет піджака - щоб дістати з нього купюру, ці гроші повинні були пропасти у когось в кишені. У скількох же людей хлопець поцупив ... А що трапиться, якщо піджак отримає жадібний депутат?!

Дивіться трейлер:

Переглянути повну версію можете тут

 

Викрадена принцеса

Сюжет розповідає про бродячого артиста Руслана, який мріє стати лицарем. Головний герой зустрічає доньку київського князя Мілу і закохується в неї. Але щастю закоханих заважає злий чаклун Чорномор, який викрадає дівчину, щоб перетворити силу її кохання на власну чаклунське могутність. Руслан пускається в погоню, щоб, подолавши перешкоди і небезпеки, довести, що справжнє кохання – сильніше магії. 

Дивіться трейлер:

Переглянути повну версію можна тут

 

Легенда Карпат

Як розповідається у Карпатській легенді, Олекса Довбуш був геройським розбійником з відмінними бойовими навичками та даром бачити майбутнє. Олекса став сиротою у маленькому віці після того, як місцевий пан убив матір хлопчика. Усе своє дитинство головний герой провів у гірських лісах Карпат. Подорослішавши, Олекса повертається, щоб помститися за смерть матері. Та, окрім особистісного гніту, який він пережив, Довбуш бачить народний гніт. У повстанні проти панів йому допомагають вірні послідовники. Разом вони становлять загрозу для будь-кого. 

Дивіться трейлер:

 

П'ята терапія

Це фільм про те, як людина з наркотичною залежністю впоралась з пагубною звичкою і почала нове життя. Головний герой, Стас Домбровський, - наркоман з багаторічним стажем і колишній в'язень, а нині - поет і керівник творчого об'єднання ККД. Він вижив, щоб розповісти свою історію і допомогти іншим впоратися із залежністю. 

Дивіться трейлер:

 

Брама

Картина розповідає про дивну родину, яка мешкає на території Чорнобиля. Бабця Пріся разом із донькою Славою та онуком Вовчиком нікуди ніколи не виїжджали. Після страшної катастрофи вони залишилися в своєму будинку, оскільки Пріся вирішила, що будинок покидати не можна. Після аварії вже пройшло багато років, природа змінилася, тварини внаслідок мутації мають дещо інший вигляд. Та й головні герої виглядають не зовсім здоровими людьми.

Однак баба Пріся не перестає згадувати роки війни, коли вона була молодою і відчайдушною партизанкою. З огляду на той факт, що, окрім них, в зоні відчуження нікого немає, жінка з сином вирішують нарешті переїхати подалі з цього богом забутого місця. Але в найвідповідальніший момент, коли валізи вже складені, бабця стає свідком дивного видовища. Їй ввижається послання, у якому вона дізнається, що наближається кінець світу. Це в корені міняє плани тих, хто вже однією ногою зібрався виїхати з радіаційного міста. Адже, якщо Пріся не помилилася, то скоро весь світ буде жити зовсім не краще, ніж вони зараз. А значить, немає необхідності переїжджати в пошуках кращого життя. 

Дивіться трейлер:

Переглянути повну версію можете тут

 

Бобот та енергія Всесвіту

Всі ми в дитинстві були мрійниками, багато придумували або навіть жили в своєму власному світі. Але дванадцятирічний хлопчик Вадик потрапив в абсолютно іншу історію. На всій Землі через незрозумілі подій пропала електрика. Хлопчик же опиняється в самому епіцентрі всіх подій, пов'язаних з цим. Інопланетні цивілізації, які досить вдало маскуються під звичайних людей, вибрали саме Землю для своїх планів. Від дій Вадика буде залежати доля кожної людини на нашій планеті. Допомагати хлопчикові буде загадковий інопланетянин Бобот, який вибрав собі вид трансформаторної будки. Тільки вони можуть запобігти найстрашнішому. 

Дивіться трейлер:

Переглянути повну версію можете тут

 

Таємний щоденник Симона Петлюри

Симон Петлюра - один з найвідоміших людей в історії України. Він був біля витоків створення Української держави в 1918 році. Голова Директорії, Головний отаман УНР, а згодом - емігрант у Франції. Це все про Симона. Саме в цій європейській країні Петлюра написав свій таємний щоденник, де описав всі події отримання незалежності УНР. Незалежності, яку не судилося втримати. Всі персони в життя Симона, всі його рішення були в цих записах. Там було вся його життя, яке забрали ... Нещадно вбили руками Самуїла Шварцбарда. Це останні дні великого українця, які записані в щоденниках.

Дивіться трейлер:

 

Коли падають дерева

«Коли падають дерева» – це історія про маленьку дівчинку Вітку, якій усього 5 років, тому вона поки що багато чого не розуміє і не сприймає. Живе вона разом зі своєю сім’єю десь в українській провінції, де час ніби зупинився, застряг у тих страшних і важких 90-х, коли навколо були злидні, розруха і смуток в очах у людей. У Вітки є двоюрідна сестра Лариса, яка для неї зараз є найголовнішою людиною.

Лариса ще підліток, але думки у неї вже досить дорослі. У неї навіть є хлопець, тільки його ніхто з родичів не схвалює, оскільки він бандит. Звуть його Шрам, а на слизьку доріжку злочинності він став не від хорошого життя, але це мало кого хвилює. Коли батько Лариси помер, перед нею встало кілька дуже серйозних питань, відповіді на які вона хоче неодмінно знайти сама. І всі вони стосуються її майбутнього. Дівчина прагне до того, щоб будувати своє життя самостійно, своїми руками, а не жити як всі чи танцювати під чужу дудку. Тільки зробити це не так просто, адже навіть за своє кохання їй доводиться боротися з родичами, які не схвалюють її вибір. 

Дивіться трейлер:

 

Герой мого часу

В центрі сюжету – історія звичайного хлопця, який мріє досягти успіху та підкорити столицю. Головний герой – молодий нехлюй на ім’я Жорик. Як і більшість сучасної молоді, Жорик живе в своєму телефоні, мріє купувати дорогі речі в розкішних магазинах та жити «як у Європі». Але поки він живе у світі пивних кіосків, дешевих атракціонів і брудних під'їздів. Жорик намагається знайти сенс свого існування у великому місті та приїжджає в столицю в пошуках щастя. Він шукає роботу, намагається будувати відносини, намагається поставити собі високі цілі. Але кожен раз заходить в глухий кут. Одного разу здається, що доля вирішила посміхнутися йому…

Дивіться трейлер:

Повну версію можете переглянути тут

 

Скажене весілля

Голова районного клубу культури Василь Середюк бажав завжди тільки найкращою життя своєї доньки Каті. Ну і ще метою номер один для нього є змагання з сусідом Тарасом. Тому його Катюша навчається в одному з найкращих закладів Європи - в Сорбонні. І ось зовсім недавно донечка прислала батькам щасливу звістку - вона збирається заміж за французького кардіохірурга Франсуа. Цей крок до євроінтеграції для Василя як бальзам на душу - це величезна можливість знищити свого суперника Тараса. Радість змінилася на печаль, коли батько дізнався, що Франсуа - афрофранцуз. Люди явно не схвалять такого зятя ... Тому Василь хоче будь-яким способом переконати дочку не виходити заміж за цього хлопця. Весілля не повинно відбутися, інакше чоловік цього не переживе.

Дивіться трейлер:

Переглянути повну версію можете тут

 

Позивний Бандерас

Народне прислів'я говорить "Не було б щастя, та нещастя допомогло". Досвідчений вояка, капітан Антон Саєнко, якого в загоні всі називають просто  "Бандерас", ось уже двадцять років не був удома в рідному селі. Але почалася антитерористична операція, яка змусила не тільки Антона, а й тисячі інших українських чоловіків потрапити на цю територію. Біля цього села незабаром передбачається серія диверсій, яким Бандерас разом з іншими розвідниками повинен запобігти, щоб не загинули мирні жителі. Найгірше те, що десь серед своїх хлопців знаходиться зрадник, який може в будь-який момент встромити ніж у спину. Бандерас не може довіряти нікому в пошуках цього "сепара". Головне, щоб всі не перестали довіряти йому.

Дивіться трейлер:

Переглянути повну версію можете тут

 

Донбас

Донбас, Східна Україна. Про цей регіон в 2014 році дізнався весь світ, і чує досі. Тамйдуть відкриті збройні конфлікти та сепаратистські диверсії на мирних громадян. На Донбасі така тонка грань між війною і миром, між правдою і пропагандою, між ненавистю і любов'ю. Кожен глядач зможе хоч віддалено зануритися в цю страшну атмосферу, де так поруч ходять життя і смерть, де від комедії до драми один крок. І це історія не тільки про однин регіон або одну країну - це оповідання про все світі, який загруз у фальші. Це про кожного з нас.

Дивіться трейлер:

 

DZIDZIO Перший раз

До кожного з нас життя може повертатися різними сторонами. Іноді воно до тебе прихильне і ти можеш брати від нього все. Але буває, що воно повертається до тебе спиною, після чого починаються проблеми. Але життя для того і дано, щоб кожен раз пробувати щось нове. І це нове завжди треба відчути. Навіть у відомих людей життя терпить зміни. Ось наприклад Dzidzio. Навіть в його житті може трапиться що завгодно. Ця велика і наївна дитина має маленьку проблему і від цього страждає. А розповісти не можна ні найкращому другові ні мамі. Хоча і перший раз в житті, але з цим завданням він повинен впоратися сам.

Дивіться трейлер:

Переглянути повну версію можете тут

 

Пригоди S Миколая

Сім'я другокласника Артема зовсім недавно перебралася з великого міста до затишного будиночка в Карпатських горах. І опинилися вони там саме перед одним із найулюбленіших свят дітей – перед Днем Святого Миколая. Усі слухняні хлопчики та дівчатка повинні отримати подарунки від Миколая. Батьки вирішили проїхатися в місто і залишити Артема разом із сестрою Полею вдома самих. У цей час до них завалився сам Святий Миколай – вірніше злодій в його костюмі на прізвисько "Кабан". Діти повинні зробити все можливе, щоб не дати чоловікові зробити свою брудну справу. І допоможуть їм в цьому всі хлопці та дівчата в окрузі. Справжній Святий Миколай і його свято обов'язково будуть врятовані!

Дивіться трейлер:

 

Секс і нічого особистого

Коли на пропозицію руки і серця тобі кажуть, що ти в ліжку повний нуль, тут не до жартів. Вбитий горем Сергій приймає чоловіче рішення і їде в Прагу на Новорічні свята до свого друга Василя. Після ночі обломів у стрип-клубі він випадково знайомиться зі стриптизеркою Діаною, яка обіцяє зробити з нього супер-героя. Але на шляху до великої мрії стає його колишня дівчина.

Дивіться трейлер:

 

Я, Ти, Він, Вона

Максим і Яна прожили у шлюбі 10 років. Стосунки перетворилися на союз, любов - на повагу, а пристрасть - на обов'язок. І коли на горизонті з’являються спокусливі перспективи… пара вирішує розлучитися. Чи змінить ситуацію випробувальний місяць, наданий суддею? А якщо вони втілять свої найекстремальніші мрії і найсміливіші фантазії?

Дивіться трейлер:

Дякуємо за перегляд! Підтримуйте українські фільми лайком та репостом в соціальних мережах!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Тест на знання української мови
Тест на знання української мови Щорічно 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови! Трошки цікавих фактів для вас: вважається, що на сьогодні...
Онлайн-театру DRAMOX виповнилось два роки в Україні
Онлайн-театру DRAMOX виповнилось дв... Три роки тому чеський підприємець Мартін Хаєк зрозумів: він хоче частіше дивитися театральні вистави, але часу на походи...
Романтичні місця України - тест до дня всіх закоханих
Романтичні місця України - тест до... День Святого Валентина... А з чим асоціюється це свято у вас і з чого все починалося? Напевно, валентинки за шкільною па...