Куди поїхати на півночі України

Moemisto
Автор:
Moemisto
07 грудня 2019

За географічним розташуванням наше місто знаходиться за 140 кілометрів від столиці. Хтось говорить, що це чудово, а хтось не перестає повторювати, що це негативно впливає на місцеву економіку. Проте не економіка є темою цієї статті. Сьогодні ми розкажемо вам про місця північної України, які можна відвідати за 2-3 дні, використавши на мандрівку мінімальну кількість коштів. Емоції та враження будуть незабутніми, гарного перегляду!

Куди поїхати на півночі України

Ідеальне село Ковалівка

Село, яке розкинулось неподалік Києва (Васильківський р-н), на березі річки Кам'янки. Напевно, про нього сьогодні ніхто б і не знав, якби одного ранку сюди не прийшов "Світанок". "Світанок" – це сучасна назва агрофірми (а в минулому колгосп імені Щорса), на чолі якої стоїть подружжя (Анатолія та Тетяни) Засух. Завдяки ним, чи то радше, для них і було побудовано це “фамільне гніздечко”.... 

Ідеальне дорожнє покриття, чиста заквітчана територія та сучасна інфраструктура. Ще при в’їзді у село відчувається рука господаря: свіжо-побілені стовбури дерев, охайні узбіччя, чисті вулички, повсюди скошена трава. А в центрі села красива площа з великими фонтанами, альтанками та власним ландшафтним парком. Особливістю селища також є церква Різдва Пресвятої Богородиці, головна брама якої веде до “мережаного” містка, що сполучає центральну площу села з іншою її частиною. Дуже часто Ковалівку відвідують закохані пари та фотографи, адже різноманіття барв та локацій здивують навіть бувалих мандрівників.
 

Місто Бердичів

Сьогодні тут знаходиться неповторний спадок п’ятнадцятого-вісімнадцятого століття. У Бердичеві налічується 92-ва пам’ятники архітектури і монументального мистецтва.

Потужні оборонні стіни з вежами і костелом в стилі бароко формують оригінальний архітектурний комплекс, який належить католицькому ордену босих кармелітів. Святинею храму вважається чудотворна ікона Божої Матері Бердичівської. В одному з колишніх будинків священиків знаходиться Бердичівський міський історичний музей. В його стінах розповідають історію міста і для вас обов'язково проведуть екскурсії по тематичним виставкам. Пізнавальним також виявиться похід в музей англійського письменника Джозефа Конрада, який був відкритий в 2015 році в комплексі Монастиря босих кармелітів.

На місці дерев’яної церкви в Бердичеві була споруджена кам’яна православна церква Святого Миколи. Будівля виконана в стилі пізнього бароко. Скарбом храму вважається древня ікона Миколи Чудотворця.

Затишно і комфортно почуватимуться гості католицького храму Святої Варвари. Костел був побудований на місці дерев’яної церкви. Біля храму розташований грот Діви Марії. Цікавим здається факт, що в цих стінах вінчався відомий французький письменник Оноре де Бальзак.

Острів кохання і той самий мисливський будиночок 

У малесенькому селі Старий Солотвин (Бердичівський район) на крихітному острівці розташований мисливський будиночок, немов з дитячої казки. Він був побудований для рибалок, щоб ті могли сховатися в разі негоди, сьогодні ж це місце, де мріє опинитись будь-яка закохана пара.


Забронювати готелі у Бердичеві можна тут

Озеро Бучак

У селі Бучак розташований унікальний штучно створений затишний куточок - озеро Бучак. Пам’ятник природи був заснований на місці поглиблення в землі недобудованої Канівської ГАЕС.

Через будівельні роботи село було практично зруйновано, а ліс навкруги - знищений. Будівництво об’єкта зупинила аварія на Чорнобильській АЕС. Сьогодні береги озера заросли очеретом. У воді водиться риба.

Палацово-парковий ансамбль в Качанівці

Палацово-парковий ансамбль в селі Качанівка збудований  родом Тарновських. До сьогодні садиба відомих поміщиків практично ідеально збереглася. Замок вважається яскравим прикладом будівництва Лівобережної України. До  комплексу відноситься замок, два флігелі, водонапірна вежа і парадний двір.

В палаці зібрана величезна колекція творів мистецтва і національних українських старожитностей. Ландшафтний парк доповнює ставок і скульптури. У вісімдесяті роки минулого століття тут був створений історико-культурний заповідник під назвою «Качанівка». У залах палацу розташовувалися музейні експонати. У флігелях тепер готельні номери, поруч знаходиться магазин і кафетерій.

Піраміда-усипальня

У селі Березова Рудка Полтавської області знаходиться родинна усипальниця графського роду Закревських. Це місце за своєю формою нагадує єгипетську піраміду. Один із трьох пірамідальних храмів в Україні. За часів Радянського союзу мавзолей був розграбований. Сьогодні спорудження потребує реставрації.

За однією з версій архітектор був масоном і захоплювався культурою Стародавнього Єгипту. Сам мавзолей був побудований над могилою предків, що додає символічного сенсу усипальниці. У склепі поєднуються форми піраміди, язичницькі елементи і православні символи. Біля входу в усипальницю розташована привезена з Єгипту статуя богині Ісіди. Над входом в піраміду видніється православний хрест. У центральній частині залу розташовувався вівтар і кам’яний хрест.

Затоплена церква у Ржичеві

У 70-х роках в Каневі створювалося водосховище. Під час будівництва деякі села в околиці Ржищева були затоплені. В районі колишнього села Гусениці збереглася напівзатоплена Спасо-Преображенська церква з невеликою дзвіницею, до якої можна добратися на човні.

Храм побудував поміщик Гусинський. Будівля була зведена на острові і  спроектована в стилі українського бароко. Особливість церкви в тому, що дістатися до неї можна було лише по воді, а в зимовий період дорога до церкви тягнулася з протилежного від Ржищева берега. Досить довго храм був у практично зруйнованому стані. У 2009 році було прийнято рішення підняти рівень острова і реконструювати церкву. Влітку мандрівники можуть дістатися до Спасо-Преображенської церкви від Ржищівського причалу на моторному човні.

Садиба Хоєцьких

У Київській області в селі Томашівка на початку двадцятого століття була спроектована резиденція для шляхтичів Хоєцьких. Двоповерхова садиба була побудована з цегли. Згідно із задумом будівля мала складний план. Нотки витонченості в архітектуру будівлі додали карнизи, лопатки і фронтони, розташовані на тлі фасадної стіни над отвором вікон.

Відкриту веранду прикрасила різьблена обробка і лоджія. За радянських часів в стінах садиби знаходилася школа, сьогодні в її стінах діє Ризоположенський  чоловічий монастир (УПЦ) і ведуться реставраційні роботи. Також, ведеться будівництво дзвіниці та каплиці. На вході в монастир розташована стара комора, побудована з чорного граніту, а в глибині парку знаходиться периптер.

На території колишньої резиденції монахи створили яблучний сад і зоопарк, в якому можна побачити різних птахів, страусів та поні. Мандрівників просять не фотографувати на території монастиря і бути скромно одягненими.

Гранітне оголення в Богуславі

Рекомендуємо вам відвідати «Яму» – саме так в народі називають геологічний пам’ятник природи Богуславське гранітне оголення, що знаходиться в Київській області. У цьому казковому місці вздовж русла річки Рось, розташовані рельєфні скелі, висота яких досягає десяти-дванадцяти метрів. На схилах долини  видніються врослі в землю гранітні брили. Якщо спуститися вниз за течією, то можна побачити підвісний міст. 

Мандрівники з наметами можуть розбити табір на острові і насолодитися купанням в ямах. Літом тут відпочиває дуже багато людей.

Бронюй готель в Києві та вирушай за враженнями!

Дякуємо за перегляд! Сподобалось?-поділись з друзями;)

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Тест на знання української мови
Тест на знання української мови Щорічно 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови! Трошки цікавих фактів для вас: вважається, що на сьогодні...
Онлайн-театру DRAMOX виповнилось два роки в Україні
Онлайн-театру DRAMOX виповнилось дв... Три роки тому чеський підприємець Мартін Хаєк зрозумів: він хоче частіше дивитися театральні вистави, але часу на походи...
Романтичні місця України - тест до дня всіх закоханих
Романтичні місця України - тест до... День Святого Валентина... А з чим асоціюється це свято у вас і з чого все починалося? Напевно, валентинки за шкільною па...