Найпопулярніші спеціальності в Європі

Moemisto
Автор:
Moemisto
13 червня 2019

Після закінчення школи у всіх випускників починається один з найважливіших етапів в житті – вибір майбутньої професії, який визначить напрям їнього життя. За вікном червень, прямо зараз майбутні студенти складають ЗНО. Далеко не секрет, що великий відсоток випусників покидає Україну і вирушає навчатись за кордон в пошуках кращої освіти. Саме тому ми хочемо розповісти вам про спеціальності, які користуються в Європі найбільною популярністю. Сподіваємось, інформація буде для вас корисною, поширюйте статтю на своїх сторінках у соціальних мережах, можливо, комусь з ваших знайомих викладений матеріал допоможе обрати вірний напрямок свого майбутнього життя.

Найпопулярніші спеціальності в Європі

 

Медичні працівники

Не зважаючи на те, що професія лікаря одна з найоплачуваніших в Європі (від 4 тис. євро/місяць), кваліфікованих кадрів катастрофічно не вистачає. Для прикладу, тільки в Німеччині дефіцит лікарів складає близько 30%. 

Варто відзначити, що більше ціняться лікарі не загальної спеціалізації, а фахівці вузького напрямку, такі як неврологи, анестезіологи, радіологи і т.д.

Ще більший дефіцит серед молодшого медичного персоналу (медичні сестри, санітари тощо). Тому якщо у вас є бажання працювати в цій сфері, рекомендуємо спробувати свої сили в Європейських медичних закладах. Як варіант - навчання в Польщі (вартість навчання тут є доволі доступною), де після закінчення ви отримаєте диплом Європейського зразка, що дає можливість на працевлаштування практично в будь-якій країні світу.  

ІТ-фахівці

Сфера, яка лідирує за кількістю вакансій та розміром зарплат. Знання англійської мови дає вам чудову можливість - працювати в будь-якій точці нашої планети на іноземних замовників і отримувати зарплату в доларах. Місячний дохід початківця програміста починається від 300 доларів. Це напрямок, у якому можна самовдосконалюватися все життя, розвивати навички і швидко підніматися по кар'єрних сходах. Найбільш популярні напрямки в IT – веб-розробка і дизайн, програмування на мові JAVA, тестування програмного забезпечення.

Маркетологи і бухгалтери

Жодна криза не може зупинити продажі, а навіть її наявність ще більше мотивує компанії знаходити талановитих маркетологів, а можливо і бренд-менеджерів. Найбільше отримують фахівці з інтернет-маркетингу і реклами, просування сайтів, роботи в соціальних мережах. А великий колектив без талановитого бухгалтера уявити просто неможливо, погодьтеся. 

Інженери

Практично по всій території Європі спостерігаєтья "будівельний бум". Будують все, починаючи від приватних будинків, закінчуючи найсучаснішими офісними багатоповерхівками. Бум містобудування дає великі перспективи для людей, які володіють професією інженера-проектувальника або архітектора. Також через розвиток нафтогазової промисловості різко виріс попит на фахівців з організації видобутку сировини. Великі шанси побудувати стрімку кар'єру мають інженери-механіки. Їх робота полягає в проектуванні, виробництві та використанні технічного обладнання.

Економісти, аналітики

Практично кожна сфера життя так чи інакше пов'язана з економікою, тому економісти необхідні майже скрізь: на виробництві, в бізнесі, в наукових дослідженнях, сфері фінансів тощо. Попит на вузькоспеціалізованих фахівців є дуже високим, адже отримавши освіту на економічному факультеті технологічного ВНЗ у вас в руках буде два козирі — знання економіки і технічні знання. Щодо аналітиків - це професіонали, які здійснюють збір і аналіз інформації, прогнозування розвитку подій. Хороший аналітик повинен розбиратися в економіці, вміти чітко проаналізувати ситуацію на ринку або в компанії, володіти навичками роботи в спеціальних програмах обробки статистичних даних. Не боятися великої кількості інформації і швидко орієнтуватися в цьому обсязі. Ну і мабуть найважливішим є — досконале володіння і розуміння принципів функціонування сучасної економіки.

Дякуємо, що дочитали до кінця! Будемо вдячні за поширення!

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Найоригінальніші крашанки до Великодня
Найоригінальніші крашанки до Велико... Набридло щороку фарбувати яйця цибулинням та штучними барвниками? Ми зібрали для вас круті ідеї декору головних великодн...
«Світло можливостей 2.0»: агенція Svitlo запускає новий етап безоплатного проєкту для підсилення комунікацій малого й середнього бізнесу
«Світло можливостей 2.0»: агенція S... З метою допомоги малому й середньому бізнесу розвивати комунікації в часи викликів та в умовах обмеженого ресурсу, агенц...
Традиції та заборони на Великдень
Традиції та заборони на Великдень Великодні традиції існують багато століть. Ознайомимось з найпопулярнішими