Забуті замки та садиби Житомирщини

Моємісто
Автор:
Моємісто
27 червня 2023

Запрошуємо вас на тур по забутих місцях Житомирщини!
Для того, що б побачити справжні розкішні замки, від яких захоплює дух, не потрібно їхати в Галичину, що б подивитися старовинні польські костели не потрібно вирушати шукати їх на землях Волині, що б відшукати справжню хатинку на курячих ніжках не потрібно їхати в глибинку Росії. Все вище перераховане можна відшукати в нашій області!

Гарного перегляду)

Забуті замки та садиби Житомирщини

Замок садиби барона Фон Мекк - місце відпочинку і натхнення Петра Чайковського і Михайла Врубеля. Замок зараз хоч і злегка в занедбаному стані але це тільки додає йому містичності і чарівності, так що на тлі цього палацу ви зможете зробити круті фотки в стилі "примари покинутого замку" :)

Хатинка бабусі Яги в селі Старий Солотвин - вражаючої краси місце. Старовинний будиночок в псевдо-руському стилі розташований на маленькому острові посередині озера в мальовничій березовому гаю.

Вражаюча монастир-фортеця ордену Босих Кармелітів в Бердичеві. Несподіваний комплекс з потужними фортечними стінами, кількома вежами, костелом, монастирем, дзвіницею, магазинами. Все це було тут, уявіть собі, ще в 1642 році!

Величний готичний палац шляхтича Горохольського в селі Червоне. У замку зараз монастир, а частина палацу в занедбаному стані, але туди можна проникнути всередину і подивитися приміщення старовинного домашнього театру.

Садиба в прекрасному неоренесансному стилі казково багатих цукрозаводчиків Терещенків в Андрушівці. У садибі зараз розміщена школа.

Старовинний польський костел Антонія Падунського в одному з найстаріших містечок України, яке було відоме ще в Київській Русі - Стара Котельня.

Дякуємо за перегляд!

Коментарі до події (1)
  • Evgeny Shestakov 26 Квітня

    А чому на першому фото садиба ьаьусі М,Ю, Лєрмонтова Сєрєдніково, що біля Москви?
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Традиції та заборони на Великдень
Традиції та заборони на Великдень Великодні традиції існують багато століть. Ознайомимось з найпопулярнішими
Підключення блютуз колонки до телевізора, ноутбука та інших пристроїв
Підключення блютуз колонки до телев... Як поліпшити якість звуку від телевізора, ноутбука чи планшета? Кожен з цих пристроїв обладнано власними, доволі пристой...
Тест на знання української мови
Тест на знання української мови Щорічно 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови! Трошки цікавих фактів для вас: вважається, що на сьогодні...