День Незалежності в Житомирі

День Незалежності в Житомирі

Традиційно у День Незалежності України, 24 серпня, у літньому театрі "Ракушка" та прилеглій до нього території міського парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна краща творча молодь Житомирщини проведе щорічний фестиваль "МОЛОДЬ ВІДЗНАЧАЄ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ–2019".

Серед організаторів - управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації, управління культури Житомирської міськради, молодіжні організації, волонтери та громадські активісти.

Новий, осучаснений формат заходу презентуватиме гала-концерт "УКРАЇНСЬКІ ХІТИ – ВІД МИНУЛОГО ДО СУЧАСНОГО", змагання з пауерліфтингу (жиму лежачи) на Кубок губернатора Житомирської області від обласної федерації пауерліфтингу, урочисте визначення Короля Дня Незалежності, інтерактивний конкурс-буріме "Розкажи мені про Батьківщину" на кращий патріотичний слоган до Дня Незалежності, проведення молодіжних акцій, творчих зустрічей, майстер-класів, а також музичний хіт-парад open air від  відомого ді-джея CHE.


23 серпня урочисто піднімуть Державний Прапор України на майдані імені С.П. Корольова о 9:00 год. Також о 9:20 год. в кінотеатрі «Жовтень» відбудеться відкриття виставки «Події неоголошеної війни».

В цей день відзначення продовжиться за наступним планом:

9:50 - 10:20  – пройде урочиста хода від кінотеатру «Жовтень» по вулиці Велика Бердичівська до «Алеї Слави» на майдані Соборний.

10:30 – на Майдані Соборному покладання квітів до меморіальних стендів загиблих воїнів АТО/ООС

10:45-11:30 – Переїзд до Смолянського військового кладовища

11:30 – на Смолянському кладовищі мітинг та покладання квітів до могил загиблих воїнів АТО/ООС.

Локація: літній театр "Ракушка" міського ПКіВ ім. Ю. Гагаріна.

12:00 - «Гостинна світлиця» (ярмарка майстрів народної творчості, майстер-класи, аніматори, дитяча зона)

15:00 - «Народжені вільними» (виступи дитячих творчих колективів)

17:00 - Мистецький марафон «Українські мальви».

19:00 - «Танцюй драйвово! Вільно! Незалежно!» (музичні візерунки від міського естрадно-духового оркестру «Сурми Полісся» та танцювально-аматорського клубу «Ретро»)

20:00 - Концертна програма «Молоді та гучні» за участі гуртів:

  • «ПАНДОРА» (Житомир);
  • «НЕ лізь БО вб’є» (Вінниця);
  • «BARAHTА» (Київ).

    Нагадаємо, у минулому 2018 році на День незалежності в Житомирі переодягнули триметрову ляльку-мотанку та написали «диктант національної єдності», а житомирянин Віктор Прокопенко встановив усеукраїнський рекорд, протягнувши три пожежні машини.

Отож, чекаємо на вас у п'ятницю, 24 серпня з 12 до 22 години у літньому театрі "Ракушка" міського парку культури і відпочинку, щоб разом відзначити День Незалежності України!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення