ХІІ Міжнародний фестиваль дерунів в Коростені

ХІІ Міжнародний фестиваль дерунів в Коростені

Всі анонси від: Коростенський_ТІЦ; Відділ культури і туризму Коростеня

Фестиваль дерунів у Коростені традиційно проходить в другу суботу вересня. Він стартує опівдні святковою ходою по центральній вулиці міста, після чого в Центральному парку проводиться урочисте відкриття свята з підняттям прапора та виконанням гімну фестивалю. У минулому році фестиваль не відбувся через карантинні обмеження!
Тому у 2021 році фестиваль відбуватиметься 11 вересня і це буде уже в 12 раз. 

На фестивалі коростенські господині, представники сусідніх районів Житомирщини, кухарі з різних регіонів та інших країн демонструють своє мистецтво приготування дерунів чи близьких до них страв з картоплі, а дегустатори та відвідувачі фестивалю визначають найкращі страви. Всі бажаючі можуть проголосувати за найсмачніший дерун, який їм сподобається найбільше.

У 2021 році ХІІ Фестиваль дерунів знову порадує коростенців та гостей міста смачними дерунами та древлянским гостинністю.
В меню фестивалю: поліські страви; деруни українські, заморські і з викрутасами; майстер-клас з приготування дерунів від коростенського мера; деруни депутатські, козацькі, англійські, польські, німецькі, соціальні і халявні, а також дегустації інших страв і напоїв.

Щорічно Фестиваль дерунів у Коростені радує своїх гостей традиційними конкурсами та розвагами, виставками та виступами творчих колективів. Цього року родзинкою свята стане конкурс "Дерунярське триборства", яке об'єднає такі "дисципліни", як присідання з мішком картоплі і поїдання сметани на швидкість. Крім того в цьому році на фестивалі з'являться "гостинні столи", де будуть безкоштовно пригощати дерунами тих, хто народився 9 вересня; тих, хто носить прізвище "Дерун"; тих, хто носить козацький оселедець; молодят, які одружилися в цей день.

У 2017 році на фестивалі вперше пройшов конкурс "В древлянскій столиці цвітуть вишиванки" на кращу вишиванку, виготовлену власноруч (жіноча, чоловіча, дитяча).

Під час фестивалю гості урочисто вступають в клуб любителів дерунів, беруть участь в конкурсі з поїдання дерунів, вчаться готувати деруни на майстер-класі від мера і т.д. Працює традиційна школа дерунярства.


Програма туру:

10:00 - виїзд в м Коростень.
11:15 - прибуття в м Коростень. Оглядова екскурсія по місту:

Огляд військово-історичного комплексу "Скеля";
Прогулянка мальовничим парком культури і відпочинку ім. Островського;
Відвідаємо купальню княгині Ольги на березі річки Уж.
13.00 - 18:45 - вільний час для відвідування фестивалю.
19.00 - відправлення в Житомир.
20.20 - орієнтовне прибуття до Житомира

У вартість включено:

проїзд;
супровід;
екскурсія;
страховка.
У вартість не входить:

відвідування воєнно-історичного об'єкту "Скала", харчування.

Для бронювання місць телефонуйте на номер, який вказаний під мапою в шапці події.

Читайте також історію фестивалю на нашому сайті

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення