Як вийти з Великого посту без шкоди доя здоров‘я

Афіша Тернополя
Автор:
Афіша Тернополя
23 квітня 2024

Актуальне наразі питання, адже вже цього тижня завершується Великий піст. І якщо відразу накинутись на всі продукти, які були заборонені, то можна випадково добряче собі нашкодити.

Піст тривав аж цілих 48 днів, тому різко виходити з нього – небезпечно.

Тож для тих, хто суворо дотримувався традиції, ми підготувати список порад, як підготувати шлунок до свята.

Як вийти з Великого посту без шкоди доя здоров‘я

Як правильно вийти з посту? 

  • Якщо накинутись на різноманітні страви відразу, то м’яко кажучи, твій шлунок буде в шоці. Тому побережи його в перший день Великодня. За основу в харчуванні варто взяти овочі та фрукти.
  • Не їж багато м’ясного. Надавай перевагу рибі або курячому м’ясу. Вони легше сприймаються шлунком і не призводять до тяжкості в животі.
  • Не варто в перший день після посту їсти салати, заправлені майонезом. Бажано замінити його на оливкову олію, для прикладу.
  • Зверніть увагу на кисломолочні продукти. Дієтологи радять їсти йогурт, кефір, сметану, сир – вони допоможуть швидше вийти з посту без шкоди для здоров’я. І саме ці продукти найкраще підготують організм до переходу на іншу їжу.
  • Із посту потрібно виходити поступово. Перші два тижні бажано відмовитись від смаженого та жирного.
  • Прислухайся до свого організму. Якщо після вживання певних продуктів ти відчуваєш дискомфорт, то варто на цьому зупинитися і замінити їжу на більш легку.
  • Пий багато води. Рекомендується випивати склянку води за півгодини до того, як сядеш за стіл або через 1-2 години після прийому їжі. Але пам’ятай, запивати їжу – не потрібно.
  • Забудьте на деякий час про цукерки та свіжу випічку, хоча б на перші 3-5 днів. Їсти бажано ті паски, які спечені ще в Чистий четвер.
  • Якщо стоїть вибір: випити червоне вино чи щось міцніше – сміливо обирай вино. Але зовсім небагато. Адже алкоголь у великій кількості може отруїти ваш організм. Як варіант, можна розвести його водою.
  • І головна порада – їж маленькими порціями.
  • Пам’ятай, піст – це, перш за все, духовне очищення, а не особлива дієта, щоб скинути зайві кілограми.

    Якщо твій шлунок не готовий до кардинальних змін, то на майбутнє краще поберегтися.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Створення живоплоту з бірючини: покрокова інструкція з посадки та обрізки
Створення живоплоту з бірючини: пок... Живопліт з бірючини - це не лише функціональне, але й естетичне рішення для будь-якого саду чи присадибної ділянки. Бірю...
Парфуми та імідж: як аромат впливає на сприйняття нас іншими?
Парфуми та імідж: як аромат впливає... Чи можна за ароматом визначити, яка людина перед нами? Як парфуми впливають на сприйняття оточення? Чи є взаємозв’язок м...
Технічні характеристики шин: вивчення протектора, боковини та інших параметрів
Технічні характеристики шин: вивчен... Шини відіграють ключову роль у безпеці та продуктивності автомобіля. Розуміння технічних характеристик шин допомагає вод...