Думи мої, думи мої - ІI Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості

Думи мої, думи мої - ІI Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості

Освітній портал "Алаба", за організаційної підтримки ТОВ «Освітній портал»ТМ, запрошує до участі у ІІ Всеукраїнському конкурсі дитячо-юнацької творчості, присвяченому пам'яті Тараса Шевченка "Думи мої, думи мої".

9 березня 2024 року в Україні відзначатимуть 210-ту річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка (1814–1861 рр.) – видатного українського поета, прозаїка, художника, політичного і громадського діяча. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Письменник мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу.

Цікаві факти про Тараса Шевченка:

  • Тарас Григорович був не тільки відомим поетом, а й талановитим художником –  він створив понад 1300 картин, до нашого часу збереглося приблизно 835 його художніх робіт.
  • Всього письменник написав 237 віршів та поем, із них 235 українською та 2 російською мовами, а також 11 прозових творів, з них – 9 повістей.
  • Твори Шевченка перекладені на більш ніж 100 мов світу.
  • Найменше в світі видання збірки "Кобзар" має розмір близько половини квадратного міліметра, що менше за макове зернятко. Створив його відомий майстер мікромініатюр Микола Сядристий.
  • У 1975 році один із кратерів на Меркурії назвали на честь Тараса Шевченка.
  • У світі налічують 1384 пам’ятників Тарасові Шевченку, з них 1256 - знаходяться в Україні.

В умовах сьогодення вірші та твори Тараса Григоровича актуальні як ніколи раніше, тому освітній портал "Алаба" запрошує усіх бажаючих вшанувати пам'ять і творчість видатного митця, поділившись своїми унікальними та цікавими роботами.

Минулого року наша команда організувала I Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості, присвячений пам'яті Тараса Шевченка "Думи мої, думи мої". Тоді ми отримали понад тисячі неймовірних робіт з усіх куточків України. 

Основна мета конкурсу – створення умов для духовного і культурного розвитку дітей, розкриття творчого потенціалу дітей та молоді, знайомство учасників з багатою творчою спадщиною Тараса Шевченка, виховання художньо-естетичних смаків, сприяння збереженню національного мистецтва серед дітей та молоді.

Тема вільна

Роботи оцінюються за номінаціями: Малюнок; Декоративно-прикладне мистецтво; Фотографія; Сучасне мистецтво; Художній твір; Листівка; Читання вірша/тексту.

  • Малюнок (формат А4, А3; техніка виконання - фарби, олівці, фломастери тощо). Роботи у вигляді колажу не приймаються до участі.
  • Декоративно-прикладне мистецтво (формат А4, А3; техніка виконання - роботи з паперу/картону, вишивка, плетіння, лозоплетіння, витинання, пластилін, кераміка, бісероплетіння, гончарство, писанкарство, художній розпис, ковальство, народна/сучасна іграшка тощо).
  • Сучасне мистецтво (графічний дизайн, ілюстрація, комп'ютерна графіка, анімація, мультиплікація, графіті, боді-арт тощо).
  • Художній твір (вірш, есе, твір, оповідання, розповідь тощо):
    приймаються роботи у формі тексту рукописні (у віковій категорії 1-4 клас) та надруковані у форматі файлів WORD або PDF (у вікових категоріях 5-8 клас, 9-11 клас, студенти ПТО/ВНЗ), загальною кількістю слів від 50 до 1000 слів.
  • Листівка:
    приймаються роботи, завантажені у форматі файлів JPG(JPEG)/PNG/ PDF/WORD/ZIP, що містять короткий текст (до 50 слів) та супроводжується зображенням або малюнком.
  • Читання вірша/тексту:
    приймаються роботи у відеоформаті, що виконані у формі зачитування напам'ять віршів/текст/поздоровлень/привітань, (вірш/текст/привітання/поздоровлення може бути власного авторства). Тривалість відео: від 40 сек. до 5 хв.
    В заявці вставити посилання на відео. Посилання може бути сформоване з платформ Youtube, Facebook, Google диск тощо.

Учасники: дошкільнята (від 4 років); учні 1-4 класів; учні 5-8 класів; учні 9-11 класів; студенти ПТО/ВНЗ.

Умови та вимоги:

  • Від одного учасника/колективу у певній номінації приймається одна робота.
  • В номінаціях малюнок / декоративно-прикладне мистецтво / сучасне мистецтво / фотографія / художній твір / листівка / читання вірша/тексту допускається колективна робота. В такому разі у заявці необхідно вказати всіх авторів роботи.
  • Роботи у формі колажів у номінаціях малюнок / декоративно-прикладне мистецтво / cучасне мистецтво / фотографія / листівка до участі не приймаються.
  • Формат доданих зображень/фотографій та документів у номінаціях малюнок / декоративно-прикладне мистецтво / cучасне мистецтво / фотографія / листівка  - JPG(JPEG)/PNG/ PDF/WORD/ZIP. У номінації листівка приймаються роботи, що містять короткий текст (до 50 слів) та супроводжується зображенням або малюнком. Розмір файлу у зазначених номінаціях не повинен перевищувати 15 Мб.
  • Роботи у номінації художній твір у віковій категорії 1-4 клас необхідно подавати у формі рукописного тексту загальною кількістю слів від 50 до 1000 слів.
  • Роботи у номінації художній твір у вікових категоріях 5-8 клас, 9-11 клас, студенти ПТО/ВНЗ необхідно подавати у формі тексту, надруковані у форматі файлів WORD або PDF, загальною кількістю слів від 50 до 1000 слів.
  • У номінації читання вірша/тексту необхідно у заявці вставити посилання на відео. Посилання може бути сформоване з платформ Youtube, Facebook, Google диск тощо. Тривалість відео: від 40 сек. до 5 хв.
  • У номінації читання вірша/тексту приймаються роботи у відеоформаті, що виконані у формі зачитування на пам'ять віршів/тексту, присвячених тематиці конкурсу (вірш/текст може бути власного авторства).

Розклад:

Прийом заявок і робіт: 09.02.2024 - 07.04.2024

Визначення переможців: 08.04.2024 - 14.04.2024

Публікація результатів:  15.04.2024

Нагороди:

Журі визначає переможців конкурсу (ГРАН-ПРІ, І, ІІ та ІІІ місце) в кожній з вікових категорій. Публікація результатів відбувається на сторінці "Алаба" у facebook.  Оцінкою робіт та підрахуванням балів займається виключно журі. Електронні/друковані дипломи учасників/переможців/кураторів/медалі учасників будуть надіслані протягом 3 тижнів після оприлюднення результатів.

Детальніше на сторінці творчого конкурсу.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення