Агні Парфене - Αγνή Παρθένε - Концерт

Агні Парфене - Αγνή Παρθένε - Концерт

7 квітня - Благовіщення Пресвятої Богородиці! З нагоди цього у Києві влаштують концерт духовної музики "Агні Парфене - Αγνή Παρθένε". 

Однією з композицій, які звучатимуть на концерті, є Агні Парфе́не (греч. Ἁγνὴ Παρθένε), Чиста Діва - грецький православний гімн Пресвятої Богородиці, написаний святителем Нектарієм Егінським (1846-1920 рр). Поговорюють, святитель Нектарій почув гімн від ангелів. Сталося це тоді, коли святитель , який пройшов випробовування бідністю, зрадою та недовірою, молився -і відчув у сердці дивний спів. Здавалося, що він чує особливу мелодію. Здогадуючись, що відбувається, він підняв очі і побачив Пресвяту Богородицю у супроводі сонму ангелів, які співали особливий наспів.Так Пресвята Богородиця веліла святому записати цю пісню, аби люди співали її разом з ангелами… Мелодія гімну складена  одним з монахів монастиря Симонопетри у 1980 роках.

У концерті-перфомансі, у виконанні хору, солістів і його величності органу, прозвучать шедеври, натхнених цим трансцендентним досвідом композиторів: Нектарія Егінського, Вікторії Польової, Михайла Шуха, Євгена Станковича, Олександра Вуїча, Еніо Маріконе, Юрія Фалика, Вячеслава Самофалова, Цезара Франка, Ріккардо Коччанте, Ко Матсушито, Карла Дженкінса.

Коли: 7 квітня. Початок -  о 19.00.

Де: Будинок Актора (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 7). 

Вартість квитків: 120-300 грн. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення