Американській дім: показ стрічки "Воля або Cмерть"

Американській дім: показ стрічки "Воля або Cмерть"

Всі анонси від: Американський дім

Документальний фільм «Воля або смерть» – це розповідь про страшні події на Майдані в Києві, яка не залишить байдужим жодного. Американський режисер українського походження Дем’ян Колодій приїхав на батьківщину, щоб зафіксувати криваві події революції 2014 р., коли люди вийшли на вулицю, оголосивши про свій протест проти корумпованого та жорстокого уряду, готові брати участь у війні заради кращого майбутнього.
Дем’ян наближається до лінії зіткнення, прагнучи докопатись до істини та розкрити можливі наслідки цих подій для українського народу. Досі небачені архівні кадри та відверті інтерв’ю з лідерами революції відтворено у цій картині із притаманною журналістам прискіпливістю. У момент, коли народ України вирушає на війну заради свого майбутнього, Колодій на власні очі бачить жорстокі реалії обох боків війни. Він стає свідком зухвалого втручання путінської Росії в хід конфлікту та здійснення «зухвалих актів терору, ініційованих державою», як сам режисер їх іменує. «Вони не воюють заради жодного політика або політичної сили. Вони борються за майбутнє своєї країни, за свободу, в яку вони щиро вірять», – пояснює Колодій. Коли сцени жорстокості розгортаються безпосередньо перед об’єктивом, камера фіксує події в самому серці протистояння. У фільмі крихта по крихті збираються грані конфлікту, на кожній із яких відбито моторошні реалії української революції.

Детальне розслідування та журналістська точність виводять стрічку Колодія на окреме місце серед фільмів, заснованих на подіях української революції. Цей фільм є багатогранним та захопливим відображенням долі людей на війні.
Вхід вільний, але не забудьте документ, що посвідчує особу.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення