Анімаційний фільм для дітей та дорослих "Маленький принц"

Анімаційний фільм для дітей та дорослих "Маленький принц"

Рік: 2015. Країна: Франція
Режисер: Марк Осборн
Студія: Onyx Films.
Жанр: анімація, сімейний, фентезі
Бюджет: 81 млн. дол. США
Прем’єра (в Україні): 26.11.2015
Прем’єра (у світі): 29.07.2015
Тривалість: 108 хв
Для дітей літо - це завжди пора веселощів, вільного часу та ігор. Але не для нашої героїні, Мати якої хоче кращого своїй дитині. Щоб вступити до престижної Академії, Дівчинка повинна слідувати графіку і старанно вчитися. Часу на відпочинок практично немає. Однак неможливо утримати допитливий розум дитини на одному місці. Коли по сусідству з'являється відставний Авіатор, героїня із задоволенням складає йому компанію і зачаровано слухає історію про Маленького Принца. Мати, звичайно, не в захваті від такого друга. Адже у Дівчинки є справи набагато важливіші. Крихітка таємно спілкується з Авіатором, а коли той потрапляє до лікарні, відправляється у дивовижну подорож на його літаку.

Ця стрічка стала першою адаптацією "Маленького принца" Антуана де Сент-Екзюпері в кіно. Режисером виступив Марк Осборн. Він працював над мультиплікаційним серіалом "Губка Боб квадратні штани", повнометражною версією "Губка Боб - квадратні штани", мультиком "Кунг-фу Панда" та ін.
В оригіналі ролі озвучили такі зірки як Рейчел МакАдамс (Мати), Бенісіо Дель Торо (Змія), Джеймс Франко (Лис), Маріон Котійар (Троянда), Пол Радд (Містер Принц), Джефф Бріджес (Авіатор). Цікаво, що у французькому варіанті дубляжу Лиса озвучив Венсан Кассель.
"Маленький принц" став першим в історії не американським мультфільмом, який посів перше місце за касовими зборами в Бразилії.
Незважаючи на оригінальний англійський дубляж, стрічка була французькою ініціативою. Одним з продюсерів став син відомої актриси Кароль Буке і продюсера Жана-П'єра Рассама. Виробництво зайняло 9 років, тому що екранізувати твір Антуана де Сент-Екзюпері виявилося особливо складно. За адаптацію свого часу брався навіть Орсон Уеллс, але відмовився через деякий час.
Перед тим як звернутися до Марка Осборна, продюсери розглядали майстра японської анімації Хаяо Міядзакі на роль режисера "Маленького принца".
 
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення