Антропосфера

Центр сучасного мистецтва «Білий Світ» представляє новий проект «Антропосфера», – масштабну експозицію творів провідних українських художників, які було розпочато під час пленеру в одному з наймальовничіших місць України, містечку Коростишеві.

Серед учасників пост пленерної виставки: Петро Лебединець, Алла Алєксєєва, Микола Журавель, Андрій Блудов, Дар’я Тіщенко-Журавель, Наталія Карпінська, Андрій Цой, Олесь Я, Анастасія Подерв’янська, Олександр Смирнов, Нікіта Цой, Едуард Потапенков, Петро Сметана, Ольга Кузюра і Влад Кришовський.

Метою пленеру було знайомство з центральною частиною України через дослідження її природних ландшафтів. Саме тому для проведення заходу обрана місцевість під Коростишевом, де змінюють рельєф, століттями видобуваючи граніт. Спроба по-новому поглянути на територію, яка перетворена людиною, проте залишається місцем культурно-туристичного паломництва, і стала головним завданням митців. Впродовж подорожі автори надихалися краєвидами польової ставки «Вервольф», Південним Бугом і місцями сили поблизу Вінниці, Житомиру та Бердичева. Предметом дослідження вибрана «Антропосфера», сфера в географічній оболонці, що видозмінена людиною для своїх потреб, а також сфера свідомості, взаємодії природи й суспільства, в межах якої розумна діяльність є визначальним фактором розвитку. Результатом стали яскраві полотна, в яких зафіксовані враження від побаченого та спроби усвідомити себе як частину антропосфери.

Урочисте відкриття виставки 10 серпня о 19:00
Білий Світ (White Word), Київ, вул. Пушкінська, 21
Експозиція відкрита з 10.08.17 по 27.08.2017

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення