БАЛЕТ ДЛЯ ДІТЕЙ «Лялька. Нова історія Коппелії»

БАЛЕТ ДЛЯ ДІТЕЙ «Лялька. Нова історія Коппелії»

Муніципальний театр опери та балету для дітей та юнацтва (Поділ, вул. Межигірська, 2) представляє балет «Лялька. Нова історія Коппелії».
Балет створено на музику Л.Деліба, у постановці молодого балетмейстера Сергія Кона, лауреата міжнародних конкурсів, провідного соліста «КИЇВ МОДЕРН-БАЛЕТУ».

«Коппелія» Лео Деліба – один з найвідоміших класичних балетів, сценічна історія якого розпочалася на сцені Паризької опери 145 років тому. Чудова музика, видовищне дійство з комедійним сюжетом про двох закоханих і дивакуватого майстра-лялькаря, який дуже віддалено нагадував новелу Е.Т.А. Гофмана «Піщана людина», одразу ж завоювали популярність глядачів. З того часу на сценах багатьох країн балет з’являвся у найрізноманітніших постановках і сценічних версіях різних хореографів. 

У нашому театрі «Лялька. Нова історія Коппелії» – одне з найнесподіваніших сценічних прочитань відомого балету. В основі сюжету нової постановки, автором лібрето якої є Сергій Кон, – історія про створення досконалої Ляльки, яка повинна була допомогти чарівнику Коппеліусу в захопленні влади над людством. Однак, лялька Коппелія, отримавши завдяки чарівному каменю не лише людську подобу, а й душу і почуття, зуміла протистояти Коппеліусу і за допомогою Франца врятувала місто та його мешканців від злих помислів Чаклуна. Це фантастична розповідь, що пробуджує щирі почуття – людяність, доброзичливість, чуйне ставлення до інших. 
Вистава цікава не лише своїм сюжетом. Вперше в історії театру, повнометражна постановка у виконанні артистів класичного балету вирішується балетмейстером-хореографом, який працює в царині сучасного танцю. Яскраві декорації, оригінальні костюми, створені молодою художницею Марією Грабченко, безумовно зацікавлять глядачів будь-якого віку.
У виставі беруть участь артисти балету та симфонічний оркестр театру. Диригент-постановник вистави – Назар Якобенчук.
ЦІНА: 60-100 грн.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення