Балет "Лебедине озеро"

Балет "Лебедине озеро"

Всі анонси від: Melpomena

Балет - краса, грація, казка! Чарівний світ мистецтва, який , одного разу торкнувши душу людини, вже не залишає її. Про нього неможливо говорити, його потрібно дивитися і захоплюватися.

24 вересня 2017 р театр «CLASSICAL GRAND BALLET» запрошує киян та гостей міста на виставу, яка відбудеться в Національній музичній академії України ім. П. І. Чайковського.

Гастролі «Classic Grand Ballet» з аншлагами щорічно проходять в країнах ближнього і далекого зарубіжжя - Італія, Іспанія, Франція, Ізраїль, Німеччина, США. Шанувальники танцювального мистецтва зможуть побачити світовий шедевр балетного жанру «Лебедине озеро».

В основі балету лежить старовинна легенда про зачароване озеро і прекрасну дівчину-лебідь. Це красива романтична казка про кохання та боротьбу добра зі злом, яка так необхідна сучасній постійно зайнятій людині. Колоритна музика П. І. Чайковського, що до сих пір зберігає свою таємницю і як завжди заворожує ліризмом, мелодійністю і поетичністю, зробить цей недільний вечір найнезабутнішим та гармонійним. Зворушлива історія кохання буде цікава як дорослим, так і дітям, яких таким чином можна долучити до високого балетному мистецтва. Подаруйте свято собі та Вашим близьким!

Балет у трьох актах.
Постановка Маріуса Петіпа в сучасній редакції А. Литвин.
Одетта - Перша солістка Національної Опери України, заслужена артистка Ольга Киф’як
Зігфрід - лауреат премії НСТД ім. Писарєва, заслужений артист України Євген Свєтліця

Лібрето
Акт I
На свято повноліття принца Зігфріда збираються друзі. Вони веселяться і танцюють. Мати принца – Можновладна німецька принцеса - вітає сина і дарує йому арбалет. У загальному святкуванні принц не знаходить собі місця. Його переслідують передчуття любові. Настає вечір, темніє. Зігфрід бачить зграю білих лебедів, які пролітають неподалеку і, вражений їхньою красою, прямує за ними.
Акт II
Бал в замку Можновладної принцеси. Її син повинен вибрати собі наречену. Одна за одною перед Зігфрідом проходять молоді дівчата. Але жодна з них не зачіпає серце юнака, всі думки якого спрямовані до Одетти. У залі з'являється зловісна фігура лицаря. Це злий чарівник, який прийняв образ барона Ротбарта. З ним його дочка - Оділлія, схожа на Одетту. Обдурений цією схожістю, Зігфрід обирає своєю нареченою Оділлію, порушивши клятву Одетті. Зігфрід розуміє свою помилку і в розпачі прямує до лебединого озера . Акт III Берег озера. Дівчата-лебеді з тривогою очікують появи своєї подруги. З'являється Одетта і схвильовано розповідає подругам про зраду Зігфріда. Тепер ніщо не в силах їх врятувати. Вбігає Зігфрід. Він благає Одетту пробачити йому мимовільну зраду. Принц вступає в бій з чарівником, який раптово з'являється не з відки . Бачачи, що юнакові загрожує смерть, Одетта кидається йому на допомогу. Для порятунку коханого вона готова пожертвувати собою. Одетта і Зігфрід перемагають. Дівчата вільні. Звучить гімн любові, молодості і краси.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення