Балет Жизель у постановці Раду Поклітару

Балет Жизель у постановці Раду Поклітару

Всі анонси від: МЦКМ (Жовтневий палац)

У Жовтневому палаці в Києві відбудеться балет Раду Поклітару «Жізель» в Києві. Музику до цього твору написав Адольф Адан. Але ця класична для балетного світу історія надихнула Раду Поклітару на власний сюжет. Його Жізель живе у великому місті і мріє про справжнє кохання. Але світ ділиться на багатих і бідних і у цю прірву летить наша героїня. А далі на неї чекає важкий вибір, безвихідь і важка боротьба за те, щоб залишитися людиною. Жізель бореться за своє право кохати і бути коханою. Незважаючи на трагічний фінал, дівчина залишається взірцем сили людського духу.

«У цю сучасну версію класичного балету я вклав усю свою любов до першоджерела. Вдихаючи нове хореографічне життя в музику Адана, я відчував неймовірне творче піднесення. Моя Жізель – не мила пейзанка, а знедолене дитя великого сучасного міста. Як і її класичний прототип, вона мріє про справжню велику любов. Дівочі мрії руйнуються, коли Жізель зіштовхується з прірвою, що ділить наш світ на багатих і бідних. Однак, на відміну від своєї попередниці, в сучасній версії Жізель не отримає блаженний відхід до ідеалізованого світу покійних душ. На неї чекає справжня безвихідь. Маленька дівчинка з околиці міста, Жізель намагатиметься залишитися людиною, незважаючи на випробування, які випадають на її долю. Моя Жізель відчайдушно бореться за своє право любити й бути коханою. І хоча, ця історія закінчується трагічно, глядач віритиме в силу людського Духу, який підносить нас в години найважчих ударів долі», – Раду Поклітару

Балет Раду Поклітару

Раду Поклітару створив театр «Київ Модерн-балет» та отримав 5 премій «Київська пектораль» за кращі вистави року. За час існування в театрі було створено 5 повнометражних і 16 одноактних балетів. Щоб потрапити на балет Раду Поклітару «Жізель» в Києві, купуйте квитки на нашому сайті і в касах міста. Ціна квитків від 190 до 890 гривень. 

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення