День Києва 2023: Куди піти та де відпочити?

MoeMisto
Автор:
MoeMisto
24 травня 2023

День міста Києва щорічно відзначають в останні вихідні травня. Тому в цьому році свято припадає на 27-28 травня. Де і як відсвяткувати головне свято столиці, знає сайт - Moemisto.ua. Всім бажаємо вдалих і яскравих вихідних!

День Києва 2023: Куди піти та де відпочити?

1. Київ Пішохідний

Прогулянка на 8000 кроків, щоб відчути себе туристом у рідному місті? Є і такий варіант для святкових вихідних.

На День Києва можна буде прогулятись інтерактивним маршрутом, що створений за підтримки IQOS.

Прогулянка на 8000 кроків об’єднує Верхнє місто (район Золотих воріт) з мальовничим Подолом та складається з 10 локацій. На кожній з них чекатимуть яскраві світлофори – якщо натиснути на play, вони розкажуть цікаві історії про це місце. На деяких локаціях обіцяють спеціальні сюрпризи з атмосферою Києва.

Почати прогулянку можна з будь-якої зупинки: чи то андеграундної Рейтарської з культовими закладами, чи то колоритного Житнього ринку. Та організатори радять не оминути Золоті ворота. Окрім захоплюючого виду на місто, там можна підгледіти презентацію нового фешн-аксесуару.

Де: Золоті ворота, Двір з вороном, піцерія “Везувіо”, Київський велотрек, Трамвайна диспетчерська, Avangarden Gallery & Wine Bar, Житній ринок, Автостанція “Поділ”, Колесо огляду, Володимирська гірка.
Коли: 27 та 28 травня, з 11 до 21 (Житній ринок працює до 19)
Вхід: безкоштовно. Щоб всі двері були відкриті, дивіться слово-пароль на сторінці події Київ Пішохідний.

2. День Києва на "Даринку"

Проведіть головне свято столиці з користю! Маркет-молл "Даринок" запрошує на благодійне дійство! Організатори збиратимуть кошти для 127 окремого батальйону територіальної оборони, що захищає нашу країну на Бахмутському напрямку. Хлопці потребують нашої з вами допомоги!

З 12:00 в ці дати на вас чекатимуть: 
- благодійний флешмоб
- концертна програма: виступи артистів-учасників відомих телешоу, живий оркестр, джаз-бенди та солісти, дитячий фестиваль
- етнопокази та покази молодих українських дизайнерів
- фото- та автограф-сесії із зірками
- майстер-класи з хендмейду, танців та спорту
- ярмарок-продаж столичних майстрів.

Участь у всіх заходах безкоштовна, але організатори будуть вдячні за будь-яку суму донату для потреб ЗСУ!

Коли: 27-28 травня. Початок - о 12.00. 

 

3. Київський маркет

До Дня Києва! Всі. Свої запрошують на "Київський маркет". 

Відвідувачі зможуть придбати різноманітні суверніри, одяг, а також посмакувати їжею. 

"Київ - такий рідний і такий новий. Він береже нас у надрах свого метро під час тривог. Він тримає під захистом свої символи-пам'ятники, за якими ми дуже скучили. Він щиро приймає новомістян та дає їм надію. Він швидко відбудовує зруйноване та загоює рани. Він світиться навіть без електроенергії, бо його живить енергія людей, які тут живуть, творять, виховують дітей", - додають організатори.

Коли: 27-28 травня. Початок - о 10.00. 

4. Києве мій: Лисенко, Кос-Анатольский, Шамо - Концерт в Андріївській церкві

На День Києва концерт солістів Національного будинку музики продемонструє пишноту вокальної творчості українських композиторів, що випромінює пристрасть і красу, гармонійно поєднує фольклорні впливи та європейську музичну мову. У програму увійшли твори Лятошинського, Кос-Анатольського, Шамо, Білаша, Сильвестрова, Скорика та інших відомих українських композиторів.

Виконавці: Іванна Пліш /сопрано/, Тетяна Гавриленко /мецо-сопрано/, Сергій Андрощук /тенор/, Тамара Рой /флейта/, Катерина Баженова /фортепіано/.

Коли: 28 травня о 18.00. 

БІЛЬШЕ подій на День Києва можна подивитися ТУТ!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Безпечна гра на гроші в ігрові автомати
Безпечна гра на гроші в ігрові авто... Сертифіковані ігрові автомати в ліцензійних онлайн казино гарантують чесну роботу математичних алгоритмів. Грати в них о...
Тест на знання української мови
Тест на знання української мови 21 лютого - Міжнародний день рідної мови. Нам належить одна із наймилозвучніших мов світу! Про це завжди варто пам'ятати...
Переваги підтяжки обличчя
Переваги підтяжки обличчя З віком рівень та запаси колагену в організмі зменшуються. Це стає причиною появи зморшок, в'ялості і провисання шкіри....