Подарункові шахи — як вибрати ідеальний сувенір?

fama - інтернет-магазин подарунків
Автор:
fama - інтернет-магазин подарунків
16 червня 2023

Одним з найкращих подарунків для успішної ділової людини є елітні шахи. Це не просто ексклюзивні вироби мистецтва — вони підкреслюють вміння мислити стратегічно та ухвалювати правильні життєві рішення. Проте важливо розуміти, що подарункові шахи треба підбирати індивідуально, відповідно до вподобань вашого адресата. Розповідаємо, на що саме варто звернути увагу.

Подарункові шахи — як вибрати ідеальний сувенір?

Матеріали

Сувенірні шахи найчастіше виготовляють із металу. Зазвичай це бронза чи латунь — порівняно недорогий, але естетичний варіант. Добре відполіровані фігурки дуже схожі на золоті. Вони наповнюють кімнату сотнями відблисків у променях світла, створюючи затишну атмосферу. 

Але якщо ви хочете знайти справді ексклюзивний набір шахів купити слід комплект, виготовлений з дорогоцінних металів: золота, срібла, платини тощо. Це буде ідеальний подарунок на день народження для успішної людини — бізнесмена, медійної персони чи керівника високого рангу. 

Однак дорогі шахи виготовляються не тільки з металу. Вам доступні й альтернативні матеріали, які мають не меншу цінність:

  • тонка розписна порцеляна;
  • цінні породи деревини — венге, мербау, ебен тощо;
  • кришталь;
  • коштовне каміння;
  • слонова кістка;
  • мармур і граніт;
  • високотехнологічні полімери на зразок карбону. 

Символіка

Ми звикли, що шахи мають певну форму фігур. Але вам не обов’язково дотримуватися канонів — ви можете вибрати ексклюзивні моделі, зокрема колекційні. Зазвичай подарункові шахи зображають у вигляді воїнів стародавніх цивілізацій — Індії, Персії, Риму, Греції тощо. Проте в Україні також мають великий попит набори більш сучасної тематики, які зображають козаків, середньовічних мушкетерів або навіть солдатів початку XX сторіччя. 

Якщо ви шукаєте саме такі «історичні» шахи купити їх варто з огляду на вподобання адресата. Поцікавтеся, яка тематика буде цікавою для нього. Альтернативним варіантом буде придбання унікального сувеніра. Висока деталізація фігурок робить їх чудовим презентом для будь-якої людини, яка цінує оригінальні аксесуари. 

Функціональність

Не дивуйтеся, зустрівши це слово в описі стародавньої настільної гри. Коли ви вибираєте шахи на подарунок, обов’язково зверніть увагу на їхнє паковання. Деякі виробники пропонують бокси з індивідуальним відділенням для кожної фігурки. Вони можуть бути оздоблені дорогими матеріалами — бархатом, шовком або сатином. У подарунок також можна купити дорожній набір, у якому кожна деталь утримується на своєму місці потужним магнітом. 

Ще один цікавий варіант — багатофункціональна гра. В інтернет-магазині Fama вам доступні універсальні столи, які поєднують дошки для шахів, шашок, нардів і навіть покеру. Ви можете замовити їх з доставкою в Київ, Львів, Черкаси, Ужгород та інші міста України. 

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Подаруйте найкраще літо дитині з дитячим басейном
Подаруйте найкраще літо дитині з ди... Вибір басейну для дитини потребує ретельного підходу та врахування кількох важливих аспектів. У цій статті ми розглянемо...
ТОП-7 Великодніх мультиків для всієї сім'ї
ТОП-7 Великодніх мультиків для всіє... Ловіть добірку мультфільмів про світле свято - Великодня! Це чудова нагода цікаво та весело провести час зі сім'єю, а та...
Печемо паски: ТОП-5 найсмачніших рецептів
Печемо паски: ТОП-5 найсмачніших ре... Наближається світле свято - Воскресіння Господнє! На кожному Великодньому столі обов'язковим елементом є паска. Тож лові...