Сорок джерел - Борис Єґіазарян з презентацією збірки

Сорок джерел - Борис Єґіазарян з презентацією збірки

У вівторок, 24 квітня, в Києво-Могилянській Бізнес Школі (вул. Волоська 8/5) презентує свою книгу спогадів «Сорок джерел», що днями побачила світ у «Видавництві Старого Лева», видатний український художник вірменського походження Борис Єґіазарян. Як у житті художника з’явилося письменство та чому художник почав писати короткі медитативні історії – про це і не тільки розповість під час зустрічі автор. Бесіду із ним буде вести філософ і громадський діяч Костянтин Сігов.

Початок – о 19.00. Після закінчення Київської національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Борис Єґіазарян поїхав до Вірменії, після Карабаського конфлікту змушений був пильнувати кордони країни. Після фронту повернувся до художньої майстерні, але творити вже не міг. Між художником і творчістю постала величезна прірва. Та ось він поринає в спогади та вертається в дитинство. Дорослий чоловік, а водночас малий хлопчина разом переживають щастя і драму цього дивовижного часу. Саме завдяки цим світлим спогадам Борис Єґіазарян знову повертається до життя та творчості. Так народилися і ці оповідання.

[ev_video_gallery]

«Вірменський рух за незалежність, мітинги, участь у захисті кордонів Вірменії підштовхнули мене до цих історій, – розповідає про творення книжки Борис Єґіазарян. – У мене був період, коли довгий час я не міг писати картини. Пережите та побачене заважало. Натомість виникли слова та образи. Так і з’явилися ці оповідання. У них, наче я, дорослий чоловік, та 5-річний хлопчик взялися за руки і вирушили в дорогу пошуків: творчості, Бога, сенсу життя».

Переклав українською добірку короткої прози Анушаван Месропян. Оформив сам Борис Єґіазарян. Борис Єґіазарян  український художник-графік, живописець та колажист вірменського походження. Роботи представлені в колекціях Київської національної картинної галереї, Вінницького музею мистецтв, Музею Сергія Параджанова в Єревані, Національної галереї Вірменії. Мав персональні виставки в Бордо, Бадені, Санта-Фе, Парижі, Торонто, Єревані. Костянтин Сігов  українськй філософ і громадський діяч, директор Центру Європейських гуманітарних досліджень Національного університету «Києво-Могилянська академія» та науково-видавничого об'єднання «Дух і Літера», головний редактор часопису «Дух і Літера».

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення