Британський театр у кіно

Британський театр у кіно запрошує запрошує на перегляд фільмів-вистав в травні 2017 року

Міра за міру / Measure for Measure
02.05.2017 р., 19:00 

П'єса Вільяма Шекспіра
Велика Британія, 2016, 2 години 47 хвилин
Постановка театру "Глобус"
Режисер Домінік Дромгул
В ролях: Мерайя Гейл, Домінік Роуан, Курт Егійаван
Художник: Джонатан Фенсом
Композитор: Клер ван Кампен

Чи не найвідомішому твору Вільяма Шекспіра щастило бути втіленим у химерних постановках, але режисер Домінік Дромгул повертає п'єсі її класичну велич. За допомогою першокласного акторського складу глядачеві пропонується розплутати багатошарову інтригу, багату на маніпуляції, зради і героїв, які підступно або прозорливо видають себе за інших


Нічия земля / No Man's Land 
09.05.2017 р., 19:00

Велика Британія, 2016, 2 години 30 хвилин
Постановка Stuart Thompson and Playful Production 
П 'єса Гарольда Пінтера
Режисер: Шон Матіас
У ролях: Патрік Стюарт та Ієн МакКеллен

Після успішних гастролей вистави на Бродвеї, Ієн МакКеллен і Патрік Стюарт повертаються в Вест-Енд з постановкою комічного шедевра Гарольда Пінтера.
Одного разу літнім вечором два престарілих письменника, Херст і Спунер, зустрічаються в пабі в Хемпстеді пропустити по стаканчику - і так захоплюються, що продовжують глибоко за північ, вже у Херста на дому. Чим вище росте батарея порожніх пляшок, тим неймовірніше стають байки літераторів, і незабаром невинна балаканина двох старих друзів стає вкрай напруженою. А коли в будинку з'являються двоє суворо налаштованих молодих людей, справи набувають ще серйозніших обертів.
Після вистави буде показано ексклюзивне інтерв'ю з акторами і режисером Шоном Матіасом.


Дванадцята ніч NT / Twelfth Night NT
16.05.2017 р., 19:00

Велика Британія, 2017, 3 години
National Theatre Live
Режисер: Саймон Годвін
У ролях: Темсін Грег, Деніел Рігбі, Тамара Лоуренс, Фібі Фокс, Тім МакМуллан Дун МакКічан, Деніел Езра.

Темсін Грег виконує роль Мальволіо в новому прочитанні класичної комедії Шекспіра про романтичну плутанину. Корабель розбивається об скелі, і Віолу викидає на берег. Її брат-близнюк Себастьян пропав, перед нею невідома земля. Сповнена рішучості прокласти собі дорогу самостійно, дівчина відправляється на вивчення околиць, і так починається круговорот обманів, помилок і нерозкритих почуттів. Почуття також переповнюють будинок герцога Орсіні і графині Олівії, з такою силою, що цей потік підхоплює навіть зазвичай манірну економку Мальволіо. У місці, де практично кожен не той, за кого себе видає, статися може все, що завгодно.

Саймон Годвін ( «Людина і надлюдина», «Хитромудрий план чепурунів») представляє нову постановку шекспірівської комедії із зіркою комедійних серіалів Темсін Грег ( «Книжковий магазин Блека», «Епізоди») в ролі Мальволіо.

 

Амадей / Amadeus
23.05.2017 р., 19:00

Велика Британія, 2017, 3 години 20 хвилин
П'єса Пітера Шеффера
Постановка Королівського Національного театру
Режисер: Майкл Лонгхьорст
Художник: Хлої Лемфорд
Композитор: Саймон Слейтер
У головній ролі Лусіан Мсаматі

Відень, столиця світової музики. Придворний композитор Антоніо Сальєрі знайомиться з Вольфгангом Амадеєм Моцартом, юним генієм, який приїхав підкорювати Відень. Сальєрі зачарований композиторським талантом і неврівноваженою поведінкою Моцарта - в його руках зосереджена влада, яка може або підняти молодого композитора, або повністю його знищити.
Відома п'єса Пітера Шеффера, яка завоювала безліч нагород Лоуренса Олів'є і «Тоні», вперше була представлена в Національному театрі в 1979 році, а пізніше взята за основу фільму режисера Мілоша Формана. У новій постановці режисера Майкла Лонгхьорста звучить жива оркестрова музика, а роль Сальєрі виконує Лусіан Мсаматі.

 

Розенкранц та Гільденстерн мертві/ Rosencrantz and Guildenstern are Dead
30.05.2017 р., 19:00

Велика Британія, 2017, 3 години 20 хвилин
The Old Vic
Режисер: Девід Ліво
У ролях: Деніел Редкліф та Джошуа МакГуайр

Блискуча інтелектуальна комедія Тома Стоппарда відзначає свій півстолітній ювілей цією постановкою Девіда Ліво на сцені театру «Олд Вік» за участю Деніела Редкліффа.

Головні герої цієї, сповненої гумору п'єси, що миттєво перетворила молодого Стоппарда на визначну фігуру британського театру, - два другорядних персонажі «Гамлета», Розенкранц і Гільденстерн. Ця безглузда парочка вивалюється на авансцену і марно намагається збагнути сенс того, що відбувається, поки навколо неї розгортаються знайомі події знаменитої шекспірівської трагедії.

 

!! Фільми-вистави демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами
 
!!! Перегляд фільмів-вистав не рекомендовано особам віком до 16 років!

 
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення