ДНІ НАУКИ У КИЄВІ

«Дні науки»

Запрошуємо Вас взяти участь у науково-просвітницьких заходах в рамках "ДНІВ НАУКИ" – проекту популяризації науки, організованого Радою молодих вчених Національної академії наук (НАН) України та громадською організацією «Unia Scientifica».
В рамках Днів науки (приурочено до Всесвітнього Дня науки) протягом 14-15 листопада 2015 року у чотирьох містах України – Києві, Харкові, Львові та  Дніпропетровську, будуть проведені науково-популярні лекції, демонстрації, екскурсії та майстер-класи. Усі охочі матимуть можливість безпосередньо відвідати більше десятка наукових установ та музеїв НАН України, університетів та дізнатись й побачити багато цікавого з природничих наук, сучасної української мови та літератури, а також поспілкуватися зі спеціалістами у різних царинах знань.

У Києві на дітей та дорослих чекає понад  півсотні демонстрацій та майстер-класів, кілька десятків захоплюючих лекцій, а також екскурсії музеями, організовані молодими науковцями з близько двадцяти установ НАН України. Всі заходи буде сконцентровано аж у семи локаціях. В суботу 14 листопада: Інститут Молекулярної Біології та Генетики НАН України (вул. Заболотного,150); ННІ «Інститут геології» та Геологічний музей КНУ ім. Тараса Шевченка (вул. Васильківська, 90); Астрономічна Обсерваторія та Астрономічний музей КНУ ім. Тараса Шевченка (вул. Обсерваторна, 3) та Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця, кафедра мікробіології, вірусології та імунології (проспект Перемоги, 34, санітарно-гігієнічний корпус). У неділю 15 листопада Інститут фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України (вул. Богомольця, 4); Національний університет «Києво-Могилянська академія», кафедра фізико-математичних наук (вул Іллінська, 4, корпус 1) та Інститут математики НАН України (вул. Терещенківська, 3).

У Львові для відвідувачів двері гостинно відкриють: Державний природознавчий музей НАН України (Театральна, 18);  Біологічний факультет Львівського національного університету ім. Івана Франка (вул. Грушевського, 4) та Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького (вул. Пекарська, 52).

 У Харкові демонстрації, лекції та екскурсії  проходитимуть: 14 листопада у  НТК «Інститут монокристалів» НАН України (проспект Леніна 60, ст. м. 23 серпня), 15 листопада у креативному просторі Spalah  (вул. Демченко, 6, м. Архитектора Бекетова). А крім того у неділю відбудеться Інтелектуальна гра “Що? Де? Коли?” від Вільного Університету Майдан Моніторінгу (НКЦ “INDIE”, м. Харків, Чернишевська 4/6).
У Дніпропетровську 14 листопада Space HUB (Парк Ракет, Кірова, 2) запрошує на демонстрації та лекції всіх, хто цікавиться сучасними технологіями.

Головними партнерами заходу є Національна академія наук України, Мала академія наук України, Біохімічне товариство Великобританії (Biochemical Society in UK). Інформаційну підтримку надають Наукові пікніки та Моя наука.

Дні науки пропонують культурний відпочинок для широкої аудиторії. Серед заходів є такі, що будуть цікавими для дітей будь-якого віку незалежно від початкового рівня знань. Дні науки – проект, покликаний збудувати ще один місточок між громадськістю та науковцями, й показати, що наука справді цікава, а її розвиток необхідний для майбутнього України.

Всі заходи у рамках Днів науки — безкоштовні!
Детальну програму Днів науки розміщено на сайті: http://dni-nauky.in.ua/, веб-ресурсі: http://my.science.ua та у Фейсбуці: https://www.facebook.com/dni.nauky

Контактні особи: Київ: Сергій Гончаров +380935150182 [email protected]
Харків: Єгор Іштван +380663837880 [email protected]
Львів: Надія Купиняк +380673650873 [email protected]
Дніпропетровськ: Лавренко Валерия +380999400651 [email protected]

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення