Драма "Гра на пониження" за участю Бреда Пітта та Райана Гослінга

Драма "Гра на пониження" за участю Бреда Пітта та Райана Гослінга

Гра на пониження/The Big Short 
Рік: 2015.
Країна: США
Режисер: Адам МакКей. 
Студія: Paramount Pictures Corporation
Жанр: драма.
Прем’єра (в Україні): 04.02.2016
Прем’єра (у світі): 12.11.2015
Дистриб’ютор: B&H.

В ролях: Бред Пітт, Крістіан Бейл, Райан Гослінг, Маріса Томей та інші.
Події відбуваються у 2005 році в США, незадовго до іпотечної житлової кризи. У центрі уваги окремі, але паралельні історії. Фінансовий геній Майкл Баррі, колишній лікар, а нині - керівник інвестиційного фонду, розуміє, що американський ринок іпотечних кредитів схожий на мильну бульбашку, що готова луснути в найближчі пару років. Тому він страхує близько мільярда доларів своїх клієнтів від дефолту за боргами. Незалежність у компанії дозволяє Баррі виступити проти банків, котрі тільки раді прийняти його пропозицію, вважаючи керівника божевільним. Вони не вірять у його передчуття. Але кілька фінансистів, проаналізувавши стратегію Майкла Баррі, вирішують, що можуть непогано заробити на кризі, що наближається.
Сюжет фільму "Гра на пониження" базується на двох бестселерах Майкла Льюіса: "The Big Short: Inside the Doomsday Machine" і "Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game". Письменник сам працював у великому банку на Уолл-стріт у 80-их. Тоді він написав першу книгу "Liar's Poker", а після кризи у 2000-их вирішив зайнятися продовженням. Для цього Майкл Льюіс зустрівся з колишніми інвесторами, освіченими і розумними людьми, що втратили все в той час.
Про зйомки фільма: Для  Адама МакКея - режисера картини - це буде перший драматичний проект у фільмографії. Він працював над такими комедіями як "Телеведучий: Легенда про Рона Бургунді", "Зведені брати" з Уіллом Фаррелом, "Копи в глибокому запасі" та ін.
"Гра на пониження" є першим фільмом для актора Райана Гослінга після дворічної перерви. Крім нього в картині задіяні троє лауреатів Оскара (Крістіан Бейл, Мелісса Лео і Маріса Томей), Стів Карелл і Бред Пітт. Цікаво, що Крістіан Бейл, який зіграв фінансового генія Майкла Баррі, вже знімався в подібній ролі у драмі Мері Херрон "Американський психопат".
 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення