Драматичний трилер "Меріленд"

Драматичний трилер "Меріленд"

Меріленд Maryland 
Рік: 2015.
Країна: ФранціяБельгія.
Режисери: Аліс Винокур
Студія: Darius Films
Жанр: драма, трилер
Прем’єра (в Україні): 04.02.2016
Прем’єра (у світі): 16.05.2015
Тривалість: 101 хв
Вікові обмеження (років): 16
Дистриб’ютор: 
Артхаус Tрафик
Сюжет: 
Вінсент пройшов Афганістан і повернувся з посттравматичним стресовим розладом. Його наймає ліванський бізнесмен як охоронця для своєї дружини і дитини. Вінсент несе відповідальність за збереження життів мешканців вілли "Меріленд" у Франції, поки багатий ліванець їде з міста у справах. Герой починає відчувати симпатію до жінки, яка може перерости у щось більше. Але в той же час він страждає від галюцинацій, неспокою і тривожності. Наслідки війни дають про себе знати колишньому солдату. Вінсент відчуває зовнішню загрозу, незважаючи на те, що "Меріленд" наче занурений у спокій. 
Про зйомки: Режисер фільму "Меріленд" Аліс Винокур написала сценарій спеціально для бельгійського актора і продюсера Маттіаса Шонартса. Вони працювали разом над цим проектом два роки. Винокур в інтерв'ю розповіла, що у Шонартса присутня в характері анімалістична сторона, і вона хотіла зняти його так, як чоловіки-режисери знімають жінок - як об'єкт бажання. Акторові довелося грати людину в нестійкому психічному стані. Для цього Маттіас спав всього дві години на добу під час зйомок. 
Для Аліс Винокур це третя повнометражна робота. Крім двох короткометражок, вона взяла участь у зйомках "Магічного Парижа", де було кілька історій і кілька режисерів, а також зняла драму "Августина". Однак француженка вже номінувалася двічі на Каннському кінофестивалі і один раз на престижну премію Сезар. 
Роль дружини ліванського бізнесмена в "Меріленді" дісталася відомій німецькій актрисі Дайан Крюгер, власниці призу "Шопар" на Каннському кінофестивалі. У її фільмографії стрічка про гонщиків "Мішель Вальян: Жага швидкості", "Скарб нації" з Ніколасом Кейджем, "Безславні виродки" Квентіна Тарантіно і Елай Рота, "Пан Ніхто" з Джаредом Лето та ін. 

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення