Драматичний трилер "Проти шторму"

Драматичний трилер "Проти шторму"

The Finest Hours / И грянул шторм
Рік: 2015. Країна: США
Режисери: Крейг Гіллеспі
Студія: Walt Disney Pictures
Жанр: драма, трилер
Прем’єра (в Україні): 04.02.2016
Прем’єра (у світі): 31.10.2015
Вікові обмеження (років): 12.
В ролях: Кріс Пайн, Бен Фостер, Ерік Бана, Кейсі Аффлек та інші.
СЮЖЕТ: Один із найстрашніших штормів в історії східного узбережжя США обрушився на Нову Англію в лютому 1952 року. Стихія знищила все на своєму шляху, руйнуючи прибережні міста і поставивши під питання життя двох екіпажів нафтових танкерів. SS Pendleton і SS Fort Mercer слідували у Бостон і Портленд, коли один з них буквально був зламаний напором води навпіл. Люди опинилися в пастці на потопаючому судні. В цей же час берегова охорона Чатема робить все можливе, щоб уберегти човни рибалок від шторму. Старшина рятувальної станції дізнається про тяжке становище танкерів біля мису Код. Він вирішує відправити в найнебезпечнішу місію шлюпку під командуванням капітана Берні Уеббера. Човен втрачає лобове скло і компас ще перед тим, як виходить із порту. Смілива команда робить все, щоб дістатися до танкерів і врятувати екіпаж.

Про зйомки: Сюжет фільму "Проти шторму" заснований на реальних подіях. Творці картини використовували як джерело роман Кейсі Шермана і Майкла Дж. Тугіаса. Автори книги брали інтерв'ю у жертв катастрофи. Рятувальна місія, показана в стрічці, є однією з найбільш вражаючих в морській історії США.
Спочатку режисером повинен був стати Роберт Швентке, який зняв "Ілюзію польоту", "РЕД" з Брюсом Уіллісом, "Примарний патруль" та ін. Але він покинув проект заради "Дивергену, глава 2". Режисерське крісло зайняв австралієць Крейг Гіллеспі. На його рахунку драма "Ларс і справжня дівчина" з Райаном Гослінгом, "Ніч страху", "Рука на мільйон" з Джоном Хеммом і пара серіалів. Для нього це буде найдорожчий проект і перший блокбастер.
Та сама шлюпка, яку використовували для порятунку екіпажу танкера, зберігається у відмінному стані в порту Орлеана, штат Массачусетс. Човен був побудований у 1946 році і має довжину всього 11 метрів. У 1968 році він був списаний зі служби.



 


 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення