Драматичний трілер Стівена Спілберга  "Мост шпигунів"

Драматичний трілер Стівена Спілберга "Мост шпигунів"

Рік: 2015
Країна: США
Режисери: Стівен Спіберг
Студія: 20th Century Fox, Fox 2000 Pictures
Жанр: драма, трилер
Прем’єра (в Україні): 03.12.2015
Прем’єра (у світі): 14.10.2015
Тривалість: 141 хв
Вікові обмеження (років): 14
В ролях: Том Хенкс, Алан Алда, остін Стоуелл, біллі Магнусен та інші.
Про сюжет та зйомки: Бруклін, Нью-Йорк, 1957 рік. Рудольф Абель знаходить таємне повідомлення в парку, якраз у той час, коли агенти ФБР вдираються до нього додому. І хоча секрет залишається нерозкритим, доказів в його кімнаті достатньо, щоб звинуватити Абеля у співпраці з СРСР і почати судовий розгляд. На захист обвинуваченого стає Джеймс Донован, адвокат, що спеціалізується на страховках. Ніхто не сприймав його серйозно, і вже тим більше не чекав сильного захисту. Тому, відповідальність і відданість своїй справі Донована зустрічають нерозуміння, злість і загрози з боку американського суспільства. Ситуація змінюється, коли в Східній Німеччині раптово заарештовують студента із США, який намагався зустрітися зі своєю дівчиною. 
За словами режисера Стівена Спілберга, фільм міг вийти ще у 1965 році. Тоді Алек Гіннесс погодився зіграти Абеля, а Грегорі Пек - Донована. Але студія MGM відмовилася від задуму. У той час напруженість холодної війни давала про себе знати. Особливо після Затоки Свиней і Карибської кризи.
Том Хенкс, який зіграв у фільмі "Міст шпигунів" адвоката Донована, розповів, що аргументи його героя у Верховному Суді про Абеля є тими ж, що були представлені в реальному житті.
Зйомки картини "Міст шпигунів" почалися у вересні 2014 року і тривали 12 тижнів. Локаціями стали Нью-Йорк, Німеччина і Польща, а також місця, які насправді відповідають історичним фактам.

 


 

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення