Екскурсія-дослідження "Печерський модернізм"

Екскурсія-дослідження "Печерський модернізм"

Всі анонси від: Проект "Їздець"

Для нас радянські коробки – для світу архітектурне надбання. 
Культурно-туристичний проект «Їздець» та дослідник українського радянського модернізму Лев Шевченко починають серію екскурсій-досліджень модерністської забудови Києва другої половини ХХ століття. Відкриє серію екскурсія по Печерську. 
Повоєнний модернізм – стиль, що панував у світовій архітектурі і дизайні з середини 1940-х років. В СРСР і зокрема в Україні він утвердився з 1955 року, після хрущовської постанови про архітектурні надлишки. Головні ознаки цього стилю – простота і охайність у дизайні, сонячні, прозорі й легкі споруди, вільні простори. Спочатку, за часів «відлиги», радянський модернізм не відрізнявся від світового, але за часів Брежнєва трансформувався у своєрідний «імперський модернізм». Найрізноманітніші приклади цього стилю ми зможемо побачити, мандруючи київським Печерськом – районом, що став осередком української партійної еліти. 
На екскурсії ми побачимо Палац піонерів, готель Салют, універсам на Печерській площі, забудову Старонаводницької вулиці, «конструктивістський» будинок біля Печерського мосту та інші об'єкти.
Для участі потрібно зареєструватися за посиланням: 
https://docs.google.com/forms/d/1LOyeVwnVnvuUUmHsofIcefghRKWnFvUnvfJAu4SZR58/

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення