Місцями Революції Гідності. Хроніка подій - Екскурсія

Місцями Революції Гідності. Хроніка подій - Екскурсія

Музей Майдану запрошує на екскурсії "Місцями Революції Гідності" у квітні!
У квітні 2014 року майданівці, які ще кілька місяців тому боронили українське майбутнє на барикадах у Києві, добровольцями вирушали на схід, щоб захистити свою країну від російського вторгнення.

Як перші протести у столиці переросли в Революцію Гідності, чому люди виходили на Майдан, ким були самооборонівці та як протестувальники боролися за нову країну, дізнавайтеся на екскурсіях “Місцями Революції Гідності”.  

18 квітня (четвер) – “Місцями Революції Гідності. Ініціативи Майдану”
Початок о 16:00
Старт маршруту біля КМДА (вул. Хрещатик, 36)

27 квітня (субота) – “Місцями Революції Гідності. Хроніка подій”
Початок об 11:00
Старт маршруту на Михайлівській площі (біля банера про Героїв Небесної Сотні)

Відвідування заходів Музею Майдану є безкоштовним.

Для участі необхідна попередня реєстрація
(у формі реєстрації доступні всі дати екскурсій у квітні)

Детальніше про маршрути 

“Місцями Революції Гідності. Хроніка подій”
13 та 27 квітня екскурсія за маршрутом “Хроніка подій” розпочнеться біля Михайлівського Золотоверхого монастиря. Саме тут майданівці знаходили прихисток у важкі дні протистояння та отримували медичну допомогу під час спроб силовиків “зачистити” Майдан. 

Ідучи вулицею Михайлівською до майдану Незалежності, а потім піднімаючись алеєю Героїв Небесної Сотні, разом згадаємо про ключові події революції та історії учасників протестів і також відвідаємо Будинок профспілок, де був Штаб національного спротиву. 

Нині тут розмістився Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану, в якому можна побачити оригінальні речі майданівців і переглянути відеохроніку подій. Про найдраматичніші лютневі дні Революції Гідності дізнаємося зі світлин на виставці "Майдан Січ. Так почалася війна" довкола монумента Незалежності. Тут зібрано 48 знімків українських фотографів, які документували події 18, 19 та 20 лютого 2014 року. 

На алеї Героїв Небесної Сотні згадаємо історії полеглих майданівців та за традицією вдаримо у Дзвін Гідності. 

Скориставшись технологією доповненої реальності, ви зможете побачити, який вигляд мали наметове містечко, барикади та “Йолка”. Для цього потрібно буде сканувати QR-коди на стендах музейного проєкту "Територія Гідності у доповненій реальності: музеєфікація пам’яток Майдану", що знаходиться вздовж маршруту. 

Початок екскурсій об 11:00
Збір на Михайлівській площі (біля банера про Героїв Небесної Сотні)

Локації маршруту: Михайлівська площа – Михайлівський собор – майдан Незалежності – Будинок профспілок – вулиця Хрещатик – алея Героїв Небесної Сотні – Дзвін Гідності.

“Місцями Революції Гідності. Ініціативи Майдану”
4 та 18 квітня на екскурсіях розкажемо про життя наметового містечка та побут протестувальників. Що готували на кухнях Майдану, як обороняли “територію Гідності”, де лікувалися протестувальники – про це та інше ви почуєте, ідучи через Хрещатик до вулиці Михайла Грушевського, де в січні 2014 року відбувалося протистояння із силовиками.

Більше про ініціативи майданівців ви дізнаєтеся там, де виникли та діяли під час протесту Відкритий університет, Бібліотека Майдану, творча ініціатива “Мистецький Барбакан” і навіть Пошта Майдану.
“Оживити” наметовий табір та барикади на Хрещатику ви зможете за допомогою музейного проєкту "Територія Гідності у доповненій реальності: музеєфікація пам’яток Майдану", його стенди розміщено на екскурсійному маршруті. 

Про найдраматичніші лютневі дні Революції Гідності дізнаємося зі світлин на виставці "Майдан Січ. Так почалася війна" довкола монумента Незалежності. Тут зібрано 48 знімків українських фотографів, які документували події 18, 19 та 20 лютого 2014 року. 

Початок екскурсії о 16:00
Збір біля КМДА (вул. Хрещатик, 36)

Локації маршруту: Київська міська державна адміністрація – вулиця Хрещатик – майдан Незалежності – Будинок профспілок – Європейська площа – вулиця Михайла Грушевського

Більше інформації щодо екскурсійних маршрутів за тел. +38 096 2842 807.


*Афіша з анонсом екскурсій доступна для завантаження у вкладенні.
_______________________________________________
Щодо додаткової інформації для ЗМІ звертайтеся

до пресслужби Музею Майдану

[email protected]

+38 068 86 75 525

Коментарі до події
Розклад
Отримуйте
регулярні оновлення