Фестиваль китайської культури

Фестиваль китайської культури

Всі анонси від: ТРЦ Атмосфера

#madeinchina ― так називається дводенний захід, присвячений китайській культурі, що проходитиме 10 та 11 жовтня в ТРЦ «Атмосфера». 
«Китай подарував людству безліч винаходів та зробив неоціненний внесок у розвиток всесвітньої культури та мистецтва. На нашому фестивалі китайської культури ми постаралися зібрати все, що допоможе киянам розкрити Піднебесну, починаючи зі стародавнього мистецтва каліграфії і практики фен-шуй та закінчуючи сучасним кінематографом і дозвіллям», ― коментує організатор фестивалюКатерина Старунська.
Територія фестивалю поділена на кілька тематичних зон: ігрову, художню та навчальну.
В ігровій зоні гості фестивалю зможуть потренувати пам’ять, увагу і логічне мислення в традиційних китайських настільних іграх ― го, маджонг і доміно. А любителі рухливих ігор матимуть нагоду взяти участь у чемпіонаті з пінг-понгу серед любителів. Цікаво, що настільний теніс був винайдений у Великобританії, але найбільшого поширення набув саме в Китаї, де став національною грою.
Навчальна зона буде представлена відкритим лекторієм, де відвідувачі дізнаються про фен-шуй у сучасній архітектурі, послухають розповіді мандрівників про Піднебесну та подивляться рідкісні кінострічки про історію і культуру Китаю. Окремо в навчальній зоні можна буде познайомитися з  традиційними бойовими мистецтвами: шість кращих шкіл України продемонструють популярні техніки двобою та проведуть майстер-класи, де кожен охочий зможе випробувати свою силу духу.
Головною окрасою фестивалю стане художня зона. Крім виставки національного живопису та фотографій, на відвідувачів чекають майстер-класи з каліграфії та китайської мови, а також виступи музикантів, які гратимуть на аутентичних національних інструментах: гуцині, бамбукових флейтах та інших.
Окрім основних тематичних зон, на фестивалі заплановані дитячі майстер-класи, фудкорт із національною їжею, масовий запуск повітряних зміїв, а головне ― традиційна чайна церемонія.
Нагадуємо, що фестиваль #madeinchaina пройде 10 та 11 жовтня в ТРЦ «Атмосфера», Столичне шосе, 103.
Деталі на сторінці https://www.facebook.com/events/1620580901530290/

Нагадаємо, що цими днями також проходитиме фестиваль для всієї родини  "ФАРБИ ОСЕНІ" та Дні буддійської культури в "Українському Домі".

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення