Фестиваль "Сусіди Fest"

Фестиваль "Сусіди Fest"

Всі анонси від: Susidy.PRO

28 травня у парку Позняки відбудеться перший з серії фестивалів “Сусіди FEST” – фестиваль свідомого сусідства, метою якого є показати, як звичайний громадянин може змінити своє місто на краще.
Ідея фестивалю – поєднати між собою незнайомих людей і створити атмосферу щасливого сусідства аби разом перетворити спальний район на місце, де кожний хоче жити, працювати та відпочивати!
Під час фестивалю гості познайомляться з успішними проектами трансформації міського середовища, обговорять з органами місцевої влади та бізнесменами реалізацію урбаністичних ідей на території свого району та міста.

Від експертів майбутні добросусіди отримають поради щодо створення ОСББ, urban-садів та затишних публічних місць, розробки невеликих бюджетних проектів, покращення локальної інфраструктури самотужки. Крім того, сусіди відчують силу об’єднання на воркшопах, де кожен робить тільки те, що хоче чи може, при цьому отримуючи максимальний результат.
У організації різноманітних майданчиків вже приймають участь ініціативи: Центр підтримки співвласників будинків "ОСББ-ДА", дослідницький проект Конструктор/Дворики, організація “Let’s do it, Ukrane”, молоді вчені та фанати науки з лекторію «15x4», екоzoom-проект «ЧИСТО», фестиваль кіно і урбаністики «86», ландшафтний проект «Екопарк Осокорки», екологічний публічний парк «СамоСад» та багато інших. Ініціативи, що бажають долучитись, можуть реєструватись: https://goo.gl/BPI9Ob.

Познайомитись з сусідами, дізнатися хто що вміє й хоче робити для благоустрою свого району, стати частиною змін міста можна в окремих зонах фестивалю: лекційна зона, зона воркшопів, розважальна зона для сімей з дітьми, маркет, відкритий кінотеатр та лаунж-зона. Також буде діяти фудкорт, де пригощатимуть місцеві  майстри кулінарії та стріт-фуду.

Особливістю фестивалю є його локальність. Проведення події не в центральній частині міста, а в спальному районі збільшує вірогідність реального втілення конкретних ідей містян з Дарницького та сусідніх районів. Але така подія корисна і для інших районів міста – як приклад свідомого сусідства. Хтось отримає натхнення для свого бізнесу, а хтось знайде команду для вдосконалення свого будинку, під’їзду або улюбленого скверу.

До створення «Сусіди FEST» організаторів підштовхнула мрія об’єднати свідомих громадян, щоб зробити життя кожного у місті щасливішим, сформувати у містян свідомість господаря – того, що дбає, а не користується. В цьому їх підтримала Дарницька районна державна адміністрація в м. Києві та Громадський Рух “Тут починається Київ”. 
Прийшов час відновити первісне традиційне значення слова “сусід” – час здружувати сусідів, формувати правильні звички господарів міста, отримувати кайф від офф-лайн спілкування!

Участь БЕЗКОШТОВНА за умов РЕЄСТРАЦІЇ: https://goo.gl/1PwTk8 
Про фестиваль:  http://www.susidy.pro/ 
Facebook-сторінка: https://www.facebook.com/susidy.PRO/ 
Facebook-подія:  https://goo.gl/gS01mG. 
Реєстрація ініціатив: https://goo.gl/BPI9Ob

Контакти: [email protected]

Тетяна Абрамова 097-67-0000-4
Катерина Водоп’янова 063-344-54-18

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення