Фотовиставка Маріанни Глинської "Інша сторона раю"

Фотовиставка Маріанни Глинської "Інша сторона раю"

Всі анонси від: Американський дім

Автор: Маріанна Глинська
Тривалість: 16 червня - 15 липня 2017 р.

Досягнення раю (з різними підходами та інтерпретаціями щодо даної концепції) є кінцевою метою загробного життя практично кожної релігії. Але чи може рай існувати тут, на Землі, чи він втрачений назавжди? Незалежно від того, в що людина вірить чи не вірить, кожній людині притаманна не до кінця раціонально обґрунтована потреба вірити в щось, в краще життя, життя без страждань та насильства , в можливість досягнення справжнього щастя, фізичного та духовного просвітлення. Ця віра може стати рушійною силою для деяких людей, які покидають свої рідні країни в пошуках кращої долі, в пошуках свого втраченого раю. Деякі країни для багатьох людей є втіленням цього райського поняття. Однією з таких країн є Сполучені Штати Америки, - країна достатку і можливостей для справжнього щастя та самореалізації. Хоча все це може бути правдою, часто забувають про те, що завжди існує інша сторона монети, сторона, про яку не прийнято багато говорити. Будучи творчою людиною, я завжди була зацікавлена у дослідженні тієї іншої сторони монети, іншої сторони раю.

Я вперше приїхала в США в 2009 році, отримавши стипендію Фулбрайта для вивчення фотографії. Але окрім навчання, для мене було важливо “досліджувати” саму країну, себе як іноземця, різноманітні забобони, життя іммігрантів, а також людей, що живуть в так званих «неблагополучних районах». Перш ніж вирушити в Техас, де я повинна була вивчати мистецтво, я провела місяць в Філадельфії, відвідуючи ознайомчі курси при університеті Дрексель. Під час нашої вступної програми, ми отримали практичні поради щодо цікавих місць, які варто відвідати, місця, де можна смачно та бюджетно поїсти і т.д., і в кінці презентації нам сказали, що не варто ходити на прогулянки за межі університетського містечка, так як це було доволі небезпечно. Було зрозуміло, що викладачі дбали за те, щоб ми не потрапити в біду, проте .... Я все ж вирішила піти в той “неблагополучний район,” дослідити околиці міста. І, звичайно ж, я взяла фотоапарат з собою. Я також попросила одного зі студентів з Африки піти зі мною. Він погодився, і ми вирушили досліджувати невідомий (та “заборонений” для нас) район.

Біографія автора: Маріана Глинська родом з західної частини України. У 2009 році вона отримала стипендію Фулбрайта і почала професійно вивчати мистецтво в США. В 2012 закінчила Техаський університет та отримала диплом магістра в галузі образотворчих мистецтв зі спеціалізацією “художня фотографія та відеомистецтво”. Зараз живе в Івано-Франківську, та бере активну участь в культурному та суспільному житті України.

Не забудьте паспорт або посвідчення водія.

Графік роботи America House:
Вівторок - П'ятниця 12:00 – 21:00
Субота 10:00 – 18:00
Неділя - Понеділок зачинено

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення