Глобальний погляд - Виставка сучасної скульптури Ольги Кошелєвої

Глобальний погляд - Виставка сучасної скульптури Ольги Кошелєвої

Виставка сучасної скульптури Ольги Кошелєвої "Глобальний погляд" проходитиме у Національному музеї Тараса Шевченка з 12 до 24 листопада. 

Цю художницю з України на світових арт-салонах неформально прозвали Sunglasses Girl – через її любов носити власноруч розфарбовані сонцезахисні окуляри, а також через її роботи – великі скульптури-окуляри, які складно не помітити.

У своїх роботах художниця застосовує 3D-ефект відображення. Люди, тварини, рослини – ті об’єкти, які потрапили у фокус уваги Ольги, дзеркально перемножуються і розкривають сутність речей та явищ через їхню повторюваність.

Критики стверджують, що її мистецтво випромінює сміливу позитивну енергію, воно водночас легке, яскраве, грайливе, але є й рефлексією на катастрофи та біль Усесвіту.

"Ми є частиною світу природи, а не його відгалуженням. Чи можу я змінити цей світ? Упевнена, що так! Я роблю це за допомогою моїх скульптур-окулярів. Адже сама природа кличе нас діяти!" – стверджує Ольга Кошелєва.

Важлива емоція серії "Глобальний погляд" – це «плавлення» світу та людей, що відсилає до проблеми глобального потепління. Скульптури людей, які тануть, контрастують із величними геометричними формами всесвіту 3D-окулярів.

Услід за успішною виставкою на Арт Нью-Йорку, де роботи привернули увагу публіки, а деякі з них уже поповнили приватні колекції, продовження «окулярного» циклу робіт у листопаді вперше зможе побачити і Київ. У грудні бельгійська галерея представить роботи Ольги Кошелєвої на Scope Miami.

Про Ольгу Кошелєву:

Народилася в Києві в 1986 році. Сьогодні її роботи перебувають у приватних колекціях у Європі та США. Ольга брала участь у виставках в Україні, Франції, Монако, Італії, США, Канаді. Скульптура Кошелєвої під назвою Icebreakers була нагороджена призом Леонардо да Вінчі у Флоренції в січні 2018 року. У 2017 році Ольга отримала нагороду від Biennale del Belvedere di San Leucio (Італія).     

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення