Гоголь їде на Арт-Завод "Платформа"

Гоголь їде на Арт-Завод "Платформа"

26 березня з 11:00 до 17:00 у Києві відбудеться мистецька акція «Гоголь їде на Арт-завод Платформа» з нагоди 207-ї річниці народження письменника Миколи Гоголя.
Відома скульптура, що зображає голову Миколи Гоголя, вже багато років є символом фестивалю ГОГОЛЬFEST. Традиційно вона встановлюється у місці, де відбувається фестиваль. Переїзд голови Гоголя присвячено початку дружби та співпраці між фестивалем ГОГОЛЬFEST та «Арт-заводом Платформа». Також перфоманс відкриває ряд мистецьких проектів, які ГОГОЛЬFEST та «Арт-завод Платформа» спільно реалізують протягом 2016 року.


Об 11:00 скульптура «Голова Гоголя» встановлена на спеціальному транспорті вирушить на чолі автоколони з місця проведення останнього фестивалю – Національного комплексу «Експоцентр України» (проспект Академіка Глушкова, 1). Колона автомобілів проїде по маршруту, до якого входять усі локації, де відбувався ГОГОЛЬFEST, пам’ятники, площі, знакові культурні місця столиці.
Під час зупинок колони, актори в костюмах Миколи Гоголя влаштовуватимуть міні-перфоманси для перехожих. 
О 17:00 голова Гоголя буде встановлена на «Арт-Заводі Платформа» (вул. Біломорська, 1), де ГОГОЛЬFEST знайшов свій новий дім.
До речі, в суботу, 26 березня, на Арт-заоді "Платформа" в рамках благодійної барахолки «Кураж Базар» відбудуться виставки-вечірки молодих художників. Передбачається мистецьке свято, до якого може приєднатися кожен. На виставці-вечірці будуть представлені живопис, графіка, скульптура, музика, кіно. Відвідувачі події з допомогою художників зможуть власноруч зробити витвори мистецтва і навіть забрати їх додому.
Сторінка події у ФБ: 
https://www.facebook.com/events/1278616242153729/
 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення