ГОГОЛЬФЕСТ: опера "Трояндовий бутон" від гурту «Хамерман Знищує Віруси»

ГОГОЛЬФЕСТ: опера "Трояндовий бутон" від гурту «Хамерман Знищує Віруси»

П'ять років тому гурт «Хамерман Знищує Віруси», яка отримала від Української асоціації журналістів, які пишуть про музику, звання «Найадекватніший гурт країни», розпочала роботу над грандіозним проектом «Трояндовий бутон» - оперою про Каїна й Авеля. «Сьогодні ми спостерігаємо новий спалах інтересу до детективного жанру, - пояснюють музиканти ХЗВ, - а притча про Каїна й Авеля, про перше вбивство в історії людства - це справжня детективна історія. Адже, прочитавши Книгу Буття, надзвичайно важко збагнути, за що ж старший брат убив молодшого. І наша опера - це ще одна спроба зрозуміти що ж тоді сталося. Природньо, що такий сюжет зажадав незвичайної форми, і ми вирішили, що опера - найбільш підходящий для цієї історії формат ».
У випадку з ХЗВ опера - це не просто визначення, яке вказує на масштаб проекту. «Рожевий бутон» - це твір, створений за канонами класичної опери: діалоги, монологи, арії, лейтмотиви, млосні погляди, рясна жестикуляція і заповнена вщерть оркестрова яма - все це присутнє в опері ХЗВ. До речі, серед задіяних в опері оркестрантів вистачає гучних імен: Олександр Піпа, Богдан Лучний, Станіслав Бобрицький, Максим Гуменний, Ілля Попов і Павло Павлосюк, композитор з класичною освітою, який зробив оркестрові аранжування для всіх арій.
До наступного «Гогольфесту» ХЗВ обіцяють втілити в життя ще один проект - балет «Дядя Стьопа на Марсі». Але працювати над ним один з найавангардніших українських гуртів почне лише в разі позитивних відгуків про оперу. Тому музиканти «Хамерман Знищує Віруси» нагадують про виняткове значення відгуку і запрошують разом з ними зануритися в незвичайну атмосферу «Рожевого бутона».
ЦІНА: 100 грн.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення