Хелен Міррен в драмі "ТРАМБО"

Хелен Міррен в драмі "ТРАМБО"

Trumbo 
Рік: 2015
Країна: США
Режисери: Джей Роуч
Жанр: біографічний
Прем’єра (в Україні): 24.03.2016
Прем’єра (у світі): 12.09.2015
Тривалість: 124 хв
Вікові обмеження (років): 16
Дистриб’ютор: Артхаус Tрафик.
Сюжет: 
Біографічна драма Джея Роуча з Брайаном Кренстоном у головній ролі розповідає про життя відомого голлівудського сценариста Далтона Трамбо. Він жив і писав, коли холодна війна була в самому розпалі. Саме на цей важкий час припав розквіт творчості Трамбо і звинувачення в комунізмі. З іншими звинуваченими діячами кіно сценарист швидко став вигнанцем у суспільстві та на роботі. У 1947 році його посадили в тюрму і внесли до чорного списку за політичні переконання. Завдяки своєму таланту, розуму і підтримки сім'ї Далтону Трамбо вдалося обійти заборону і заробити два Оскара. Було важливо показати абсурдність і несправедливість звинувачень в бік людей із чорного списку.

Про зйомки: Фільм "Трамбо" заснований на біографічній книзі Брюса Олександра Кука "Далтон Трамбо". Режисером стрічки став Джей Роуч, відомий своїми роботами "Остін Пауерс", "Таємниця Аляски" з Расселом Кроу, "Знайомство з батьками" з Беном Стіллером та Робертом Де Ніро, "Брудна кампанія за чесні вибори" з Уіллом Ферреллом і серіалом "На грані "з Тімом Роббінсом. Для Роуча це перший досвід в некомедійному проекті.
Головну роль в драмі міг зіграти не Брайан Кренстон, а Гарі Олдман. В "Трамбо" також зіграли Дайан Лейн ("Бійцівська рибка" Копполи, "Чаплін", "Суддя Дредд"), Хелен Міррен ("Екскалібур", "Кухар, злодій, його жінка і її коханець", "Королева", "Хічкок", "Жінка в золотому"), Джон Гудман ("Великий Лебовські", "Бартон Фінк", "Арго", "Артист"). 
Через те, що Далтон Трамбо був у чорному списку, він не зміг отримати нагороди за свої фільми в 1950-ті роки. У титрах спеціально вказали прізвища інших сценаристів. У 2003 році, коли на DVD був випущений культовий фільм "Римські канікули", замість фіктивного імені вказали Далтона Трамбо.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення