III Міжнародний фестиваль фантастичної літератури і уявних світів LiTerra Con

III Міжнародний фестиваль фантастичної літератури і уявних світів LiTerra Con

Всі анонси від: ЛиTerra

III Міжнародний фестиваль фантастичної літератури і уявних світів LiTerra Con пройде у Києві з 7 по 9 жовтня 2016 року. Цього року фестиваль фантастики приймає майданчик Cultprostir Hub, розташований у Музеї історії Києва (вул. Богдана Хмельницького 7, поряд із виходом м. «Театральна»).

Діалог – тема, що стане центральною у програмі 2016 року. Діалог фантастики і фентезі, різних видів мистецтв, поколінь, часів та історії, культури і субкультур, діалог світоглядів та діалог різними мовами.
У LiTerra Con 2016 візьмуть участь письменники, перекладачі, видавці, кінематографісти, художники, науковці, поети, музиканти, рольовики, цікаві люди з України та інших країн, адже для фантастичного немає кордонів у мистецтві і в житті.

У програмі задіяні: Володимир Арєнєв, Сергій Булига (Білорусь), Ян Валетов, Марія Галіна, Володимир Єшкілєв, Даніель Клугер (Ізраїль), Дара Корній, Яцек Комуда (Польща), Юрій Макаров, Ярослав Мельник (Литва), Михайло Назаренко, Генрі Лайон Олді і ще більше п’ятдесяти творців уявних світів.

На гостей чекає понад 70 годин програми у чотирьох залах. Фестиваль фантастики у 2016 році представляє чотири основні напрямки програми: «Література», з великим дискусійним і лекційним блоками, програмою для письменників-початківців і презентацію більше 40 новинок фантастики за участю авторів і перекладачів; «Кіно і анімація», де гості познайомляться з найновішими українськими проектами у жанрі фантастики: «Чунгул», «Сторожова застава», «Микита Кожум'яка», «Мавка: лісова пісня» та згадають якими шляхами розвивалася кінофантастика, «Візуальне мистецтво», «Наука і знання», а також спеціальні міні-проекти, поєднані однією внутрішньою тематикою, які розкривають різні аспекти взаємодії мистецтв. Передбачений і традиційний для фестивалю поетичний вечір у п’ятницю.

Оргкомітет, незважаючи на загальні тенденції фестивального руху, вирішив залишити вартість квитка незмінною порівняно із минулим роком: 100 грн. за 1 день та 200 за абонемент на 3 дні. Електронні квитки на фестиваль фантастики LiTerra Con 2016 вже у продажу. Купити квитки на фестиваль можна буде і на місці, але тоді їх вартість буде трохи вищою.

LiTerra Con – це некомерційний проект, тому кошти, окрім операційних витрат, будуть передані волонтерському центру на Фролівській 9/11.
Генеральний інформаційний партнер фестивалю: Yakaboo.ua.

Міжнародні партнери: Польський інститут у Києві, посольство Держави Ізраїль в Україні.

Інформаційна підтримка: Центр літературної освіти, Український літературний центр, Культурно-видавничий проект «Читомо», cultprostir.ua, Культурна асамблея, радіо «Рокс», Рок-Школа, Довженко-центр.

Книжкові партнери: Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», «Навчальна книга – Богдан», видавництво Жупанського, видавництво «Віват», видавнича група KM Publishing, магазин коміксів «Ідео-Графіка».

Науковий партнер: Bristar Studio і проект UniversiNet.

Організаційна підтримка: ЛО «Зоряна фортеця» і Артистичне агентство «ІмпресСа».

Сторінка події у ФБ.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення