ІІІ Всеукраїнська виставка народної ляльки

ІІІ Всеукраїнська виставка народної ляльки

Організатор, автор проекту: Катерина Орлова-Гузова, майстриня декоративно-прикладного мистецтва, лялькарка, дизайнер-графік. За підтримки Центру Української Культури та Мистецтва. 
Виставка, присвячена народній ляльці, вже втретє об’єднає як знаних майстрів, так і початківців. Проект має на меті відкрити нові імена в українському декоративно-прикладному мистецтві, вшанувати вже знаних митців та окреслити напрямки розвитку сучасної народної ляльки.
Під час виставки представлять своїх лялькових красунь близько 100 майстринь з різних куточків України. Зокрема, з Коломиї, Харкова, Києва, Львова, Черкас, Сум, Полтави, Дніпропетровська, Миколаєва, Кривого Рогу, Чигирина, Бердянська, Тернополя, Маріуполя та інших міст.

Кожна лялька, надіслана на виставку, унікальна за своїм декоративним оформленням, змістовим та образним рішенням. Усі ляльки створені вручну з поєднанням традиційної вузлової ляльки та авторських рис.

Також буде експонуватись колекція Людмили Орлової «Бабусині ляльки», що була зібрана разом з Олександром Найденом (доктором мистецтвознавства, провідним науковим співробітником Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Т. Рильського НАН України) та раніше ще не експонувалася в Україні. До експозиції увійде й колекція Тетяни Пірус «Народні ігрові ляльки Поділля».
Під час III Всеукраїнської виставки народної ляльки буде презентовано Фотопроект із приватного архіву Оксани Скляренко «Способи реконструювання та дослідження традиційної ляльки».

Інформаційна підтримка: інтернет-проект «Рукотвори», www.rukotvory.com.ua.
Щиро запрошуємо! Вхід вільний!
Час роботи виставкового центру: Пн.- Пт.: 10:00 – 19:00, Сб.: 10:00 – 18:00. Нд.: вихідний. 
Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:  вул. Хорива, 19-В, ст. м. Контрактова площа (вихід з метро в бік Верхнього і Нижнього Валів).

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення