Кінопрем'єра "Запалюючи зірки"

Кінопрем'єра "Запалюючи зірки"

Рік: 2014. Країна: Великобританія
Режисери: Енді Годдар
Студія: Masnomis
Жанр: біографічний, драма
Прем’єра (в Україні): 24.12.2015
Прем’єра (у світі): 07.11.2014
Тривалість: 97 хв.
Вікові обмеження (років): 16.
В ролях: Елайджа Вуд, Селін Джанс, Кейлі Райлі, Стівен Макінтош та інші.

У 1950 році випускник Гарварду і поет-початківець Джон Бріннан запрошує Ділана Томаса до Нью-Йорку на серію поетичних читань. Роботи гостя високо оцінені критиками, але його поведінка і манери сумнозвістно відомі на батьківщині, в Англії. Ігноруючи всі чутки, Бріннан бере супровід і розваги поета на себе. І відразу ж отримує безліч проблем через це. Намагаючись налагодити спілкування і скинути з плеча докучливих університетських капеланів, Джон їде із Діланом Томасом у своє сімейне гніздечко в лісах Коннектикуту. Але навіть там спритний і сварливий безумець знаходить аудиторію для свого мистецтва, пристрасті, любові і злості. 

Фільм "Запалюючи зірки" частково заснований на книзі "Ділан Томас в Америці" Джона Малькольма Бріннана. Він був повністю знятий у місті Свонсі, Уельс за 18 днів. Відомий британський поет народився саме в передмісті Свонсі. 
Режисером і одним зі сценаристів став Енді Годдар. Серед його робіт в основному телевізійні серіали: "Чисто англійське вбивство", "Доктор Хто", "Абатство Даунтон" та ін. Цікаво, що другим сценаристом значиться Селін Джонс. Він же зіграв Ділана Томаса в картині. Роль молодого поета, який запросив британця, дісталася Елайджу Вуду. Найбільше актор відомий своєю роллю в трилогії "Володар кілець".

 

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення