Кирило Кедук з Білорусі - Концерт

Кирило Кедук з Білорусі - Концерт

Всі анонси від: Національна філармонія України

3 грудня у Національній філармонії України у рамках абонементу «Мистецтво фортепіанної гри» виступить всесвітньо відомий піаніст Кирило Кедук (Білорусь). Він виконає сольну партію легендарного Першого фортепіанного концерту Петра Чайковського у супроводі філармонійного оркестру під орудою Миколи Дядюри.

Відомо, що світова прем’єра цього концерту відбулася 1875 року в Бостоні. Але в Америку Чайковський потрапив значно пізніше й через інші обставини.

Перетнувши Атлантичний океан на пароплаві «Bretagne» навесні 1891 року, Чайковський жив в Америці лише 25 днів – у Нью-Йорку, Балтиморі та Філадельфії. Зокрема, 5 травня Чайковський виступив на відкритті концертного залу Америки, нині більш відомого як Карнегі-хол. Під орудою Чайковського Нью-Йоркський симфонічний оркестр із надзвичайним успіхом виконав Урочистий коронаційний марш.

У грудні 1893 року саме в Карнегі-хол звучала вперше дворжаківська Дев’ята симфонія, яка має назву «Із нового світу». Чайковський і Дворжак – сучасники. Вони познайомилися в Празі 1888 року. Від 1892 по 1895 роки Дворжак теж жив в Америці.

Восени 1893 року Чайковський відійшов у вічність, через кілька днів після прем’єри власної Шостої симфонії, задум якої у нього з’явився під час повернення із Америки. Дев’ята симфонія Антоніна Дворжака доповнить програму цього концерту.


Абонемент № 7 «МИСТЕЦТВО ФОРТЕПІАННОЇ ГРИ»

КИРИЛО КЕДУК (Білорусь)

Академічний симфонічний оркестр
Національної філармонії України

Головний диригент – МИКОЛА ДЯДЮРА

Програма:
П. Чайковський – Концерт № 1 для фортепіано з оркестром сі-бемоль мінор, тв. 23
А. Дворжак – Симфонія № 9 «З Нового Світу» мі мінор

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення