Київське бієнале: 6 навчальних проектів з мистецтва та політики

Київське бієнале: 6 навчальних проектів з мистецтва та політики

«Київська школа» стартує у вересні 2015 року та проходитиме у різноманітних локаціях у Києві (з 8 вересня по 1 жовтня).
Проект міжнародної бієнале об’єднує митців, інтелектуалів, громадські ініціативи та інституції України, Європи та світу. Бієнале спрямовано на створення альтернативного публічного простору для рефлексії, долання кордонів, створення нових зв’язків у часи війни.
«Київська школа» включатиме виставки та перформанси, покази фільмів, мультимедійні експерименти та трансляції, а також наявні та новоутворені ситуації навчання і дослідження. Крім цього, за допомогою співпраці з місцевими та міжнародними інституціями бієнале закладе нові структури та сприятиме передачі знання поза межами Києва. Відкрити канали мистецького та інтелектуального обміну – одне з основних завдань проекту.

Робота над бієнале, презентація та комунікація «Київської школи» базуються на ряді виставкових есе та дослідницьких проектів, що включають як окремі історичні та сучасні твори мистецтва, так і ситуації, картографуючи системи форм, ідей та референцій. Один із основних акцентів програми поставлено на досі маловідомому глобальному культурному впливі українських авангардів минулого століття та висвітленні їхніх міжкультурних та міжнародних властивостей. Поряд із цим, бієнале демонструватиме твори, що не тільки відбивають сьогодення, але відкривають можливість поетичного замислення та споглядання.

У наявному становищі в Україні, після революції Майдану, у часи війни, політичний потенціал мистецтва вагомий як ніколи. Фундаментальна роль мистецтва як інструмента рефлексії здійснює виклик сьогоднішньому політичному контексту, який визначається збройним конфліктом на сході України.
Бієнале – це відкритий проект, спрямований на формування публічних рамок, простору, що дозволить суспільству рефлексувати над загрозливим обставинами за допомогою мистецтва та знання.
Київське біенале стало свого роду заміною щорічним виставкам та навчанням восени в Мистецькому Арсеналі.
Біенале повністю незалежне та складається з таких шкіл:  "Украденная Европа" и "Школа перемещенных лиц", "Школа пейзажа" и "Школа реализма", "Школа одиночества" и "Школа образа и доказательства".  

Щоб долучитися до проекту, потрібно:

– мати трохи вільного часу, а також бажання присвятити цей час цікавій та корисній справі;
– цікавитись сучасним мистецтвом, критичною думкою та/або громадським активізмом;
– заповнити форму із коротким описом своєї мотивації та СV до 10 липня.

Всі свої запитання надсилайте на адресу
[email protected]
+38 096 92 96 00 (Наталія)

Локації: галерея "Лавра", центр Довженкка, Будинок художників, Музей історії України. 
Програма заходу: http://theschoolofkyiv.org/ 
ВХІД ВІЛЬНИЙ.

 
 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення